Mikri Vigla beach på Naxos

Om Naxos »

Resa hit »

Resa runt »

Byar »

Stränder »

Sevärdheter »

Vandra »

Boka hotell »

Bilder »

Väder »

Karta »

Resebrev »

Forum »

Blogg »

E-guide »

Öluffarskola »
Mikri Vigla ligger cirka 16 kilometer söder om Naxos stad, inte långt från paradisstranden Plaka. Efter Plaka fortsätter vägen genom ett bördigt jordbrukslandskap med stora bambudungar. Innan man kommer fram till Mikri Vigla passerar man ett flertal stränder, bland annat Kiradhes och Orkos.

Mikri Vigla är en tummelplats för kite- och vindsurfare från i stort sett hela världen. Faktum är att Mikri Vigla är en av Greklands populäraste surfstränder, tillsammans med bland annat Golden beachParos och Kohilari beach Kos. Att stå ovanför stranden och studera dessa otroligt duktiga surfare är ett sant nöje. Stranden är ganska lång och består av sanddyner med fin sand, som Plaka beach, fast i mindre skepnad. Ovanför stranden ligger flera hotell och tavernor.

HOTELL & PENSIONAT I MIKRI VIGLA
Man behöver inte vara vindsurfare eller kitesurfare för att bo i Mikri Vigla
, även om många förstås är det. Jag känner några som alltid väljer att bo här några nätter varje gång de är på Naxos. Den stora anledningen till det är att de är oerhört förtjusta i stranden och klippbadet efter Mikri Vigla. Om jag skulle stanna några nätter här hade jag med all säkerhet valt att bo på Hotel Orkos Beach.

Boka Hotel Orkos Beach »

Boka andra hotell i Mikri Vigla här »

Mikri Vigla är ett kite- och vindsurfarparadis.

Mikri Vigla är ett kite- och vindsurfarparadis.


Mikri Vigla beach. Naxos.

Mikri Vigla beach.


Klippbadet bakom Mikri Vigla.

Några kilometer söder om Mikri Vigla finns en halvö som heter Cape Kouroupia. Vid ena sidan om halvön finns en fin sandstrand, ett mysigt klippbad och en taverna, som du kan se på bilden ovan.

Till höger fortsätter stranden längs hela kusten, ända ner till Aliko beach. Längs vägen byter stranden namn flera gånger. Först kommer Kastraki beach och därefter ligger Glyfada beach.

Läs mer om dessa stränder här »

Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera