Kalimera Grekland

Kalimera Grekland (https://www.kalimera.nu/forums/index.php)
-   Mat & Dryck (ej grekisk) (https://www.kalimera.nu/forums/forumdisplay.php?f=45)
-   -   Solens Mat (https://www.kalimera.nu/forums/showthread.php?t=6540)

Riitta 2006-09-21 21:26

Solens Mat
 
Detta härliga program går i SVT 1 kl. 20.30 på torsdagar:)
Har för mig Eva L att du var intresserad av det förra våren.
Passa på nu:) Det har varit två program från Sicilien.

Riittabye_bye

Eva L 2006-09-21 22:09

Sv: Solens Mat
 
Tack för påminnelsen. Solens mat gillar jag och italiensk mat intresserar mig mycket eller rättare sagt all god mat intresserar mig. Häromdagen serverades Nikkaluoktasoppa i lunchserveringen. Receptet måste kocken ha missat. Den här serverades med köttfärs som sig bör men även med stark chili, nästan ingen vitkål och massor av tomatpuré. Gissa om jag blev snopen. :confused: Har funderat hela veckan på om jag borde maila det riktiga receptet till Eurest som driver serveringen.

Eva

Riitta 2006-09-21 22:11

Sv: Solens Mat
 
Vi får Nikkaluoktasoppa på våran förskola ibland. Gott:p

Riittabye_bye

CamillaN 2006-09-22 10:44

Sv: Solens Mat
 
Vad är det för soppa, nu blir jag nyfiken ??
Är den grekisk eller italiensk ??
//Camilla.

Eva L 2006-09-22 12:40

Sv: Solens Mat
 
Det var en urspårning. Soppan är från Norrbotten. Du kan få receptet ikväll. Har det nästan i huvudet men det är bättre du får det exakta.

Eva

CamillaN 2006-09-22 15:49

Sv: Solens Mat
 
Citat:

Ursprungligen postat av Eva L
Det var en urspårning. Soppan är från Norrbotten. Du kan få receptet ikväll. Har det nästan i huvudet men det är bättre du får det exakta.Eva

He he .. aha... Norrbotten .. där ser man flabb_flab
Ja jag tar gärna receptet om det är gott :p .. alltid kul o testa nå´t nytt.
//Camilla.

Eva L 2006-09-22 20:47

Sv: Solens Mat
 
Nikkaluoktasoppa

ca 400 gr älg eller nötfärs
drygt 5 dl finstrimmlad vitkål
3 msk senap
2 msk tomatpuré
1 halvstor gul lök
1 lagerblad
Drygt 1 liter vatten
2 kalvbuljongtärningar
1 purjolök finstrimmlad
1 msk naturligt jäst, mörk kinesisk soja
salt
vitpeppar
svartpeppar
persilja

Stek den gula löken och färsen i lite äkta smör salta den efter eget tycke, tillsätt senap, tomatpure, lagerblad, vatten och kalvbuljong. Koka ca 10 min. Krydda med lite svart och vitpeppar, Lägg i purjolök och vitkål samt soja. Koka ytterligare 7-8 min. Smaka av och salta vid behov. Klipp persilja över.

Eva

Riitta 2006-09-22 21:21

Sv: Solens Mat
 
Gotti,gott:p

Riittabye_bye

Eva L 2006-09-23 10:53

Sv: Solens Mat
 
Den som vill ha en tunnare soppa kan ta 12,5 dl vatten och två och en halv kalvbuljongtärning. Soppan kan också toppas med en klick creme fraiche vid serveringen.

Eva


Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 18:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

KALIMERA & TA DET LUGNT