Sv: Pastisio
Vet ikke om dette hjelper, for jeg bruker ikke oppskrift og har dermed ikke mål. Men slik lager jeg pastitsio:
Stek 2 hakkede løk og ca 1 kg lammedeig (eller biffdeig) i olje til det brunes. Ha oppi et vinglass med vin (hvit eller rød), og kok til vinen fordamper. Tilsett en liten boks tomatpuré (3 - 4 spiseskjeer), 1 buljongterning (kraft), oregano, laurbærblad, kanel, salt og pepper. Ha oppi litt vann og kok i minst 1 time, sausen skal være tykk, men ikke tørr.
Legg litt kokt makaroni i bunnen på et smurt, ildfast fat. Hell kjøttsausen oppå, og oppå den igjen har du et lag til med kokt makaroni. Hell over en tykk hvit saus (bechamel) som du har tilsatt litt muskat samt 2 - 3 egg.
Øverst et lag revet ost eller revet ost blandet med tørre brødsmuler.
Stek ved 175 grader i en time, og la formen hvile i ca ett kvarter før dere spiser.
|