
Författarinnan till boken Mellan Hjortron och Oliver – Tessa Kiros har en spännande släkthistoria. Med en mamma från Finland och en grek-cypriotisk pappa, själv född i London och uppvuxen i Sydafrika, gift med en italienare och med ryskt blod i ådrorna …
Förutom det har
Tessa Kiros också en stor passion för mat, vackra ting och för att samla vänner och familj runt sitt bord och dela några av livets glädjeämnen – mat, dryck och gemenskap. Hon visar, gudomligt vackert illustrerat, att mat är kultur och tradition. Här finns inspirerande recept som airani från Cypern, baklava från Grekland, inlagd sill från Finland, champagnerisotto från Italien och revbensspjäll från Sydaftrika. Tessa Kiros får oss att känna dofter och smaker från hela världen, och hon förmedlar med kärlek de recept hon burit med sig genom livet.
Alla vackra bilder är tagna av duktiga fotografen Manos Chatzikonztantis.
Boken finns i de flesta bokhandlar skulle jag tro. Men du kan också köpa den på
Bokus för 198 kr + frakt 19 kr. Leveranstid ca 3–6 dagar. ISBN 9100112402.