Har aldrig reflekterat på att det just är 4 st oliver i en greksallad, men varför är det
alltid bara
EN oliv i en tsatziki ???
-Finns det månne ett system för detta ?
En oliv i tsatzikin, 2 oliver resp. 3 oliver i något annat, 4 oliver i greksalladen etc. etc. !!!
-Vad finns det då 2 resp. 3 oliver i ?
Åt förvisso svärdfisk på en restaurang på Skiathos i somras och reflekterade då på att det serverades med lite pommes, lite ris, lite riven sallad, en bit citron, 2 st tomatskivor samt 3 st oliver !
-Kanske är det så att just svärdfisk ska serveras med 3 st oliver ???
Förövrigt åt vi 2 st middagar på en annan restaurang och där hade man som regel att servera lite tilltugg i väntan på sin mat. Det bestod av en liten skål grön olivkräm samt en liten skål svart olivkräm samt båda gångerna en liten skål med exakt 6 st oliver i !!!
-Var det en slump att det just blev 6 st oliver båda gångerna, och i så fall varför just 6 st när vi båda gångerna var 4 personer i sällskap.
Ja dessa oliver ger mig huvudbry, men goda som attsingen är de iallafall.



/Homeros