Min favoritt er (som jeg sier i den nevnte tråden)
Dry martini:
Over is i en shaker heller man tilsvarende et martiniglass gin (Tanqueray no 10, Bombay sapphire, Plymouth - eller hva man har) Tilsett et par dråper av Noilly Prat (eller annen martini/vermouth)i glasset, rør (Bond tok feil da han ville ha den "shaken"), sil over i martiniglass. Skvis over litt olje fra skallet av en sitron, og nyt med noen knallgode oliven.
Slik lager de den på Dukes i London, etter sigende visstnok verdens beste martinibar. Og etter å ha vært der kan jeg si meg enig, selv om jeg på ingen måte har drukket Dry martinis i alle verdens barer.
Favoritt no 2
Dry Manhattan
2 deler whisky (ikke de strammeste skotske, men en mild variant, f.eks amerikansk eller canadisk) blandes med 1 del tørr vermuth over is sammen med noen dråper Angostoura bitter. Sil over i glass.
Disse drinkene er ganske heftige i smaken, av og til er det godt med noe søtt:
Favoritt no 3
Rusty Nail
3 deler whisky (her kan man godt bruke en ganske mild skotsk type.)
1 del Drambuie
Hell dette over is i et glass, og topp med en strimmel sitronskall.
Min kompis Kostas liker den ennå søtere, så han får tilsatt en dash Grenadine, og da kaller vi den Bloody Rusty Nail
