Citat:
Ursprungligen postat av Monica P
Att hänga upp den kan nog ha att göra med känslan att den är lite äckligt hal att hantera.- Samt att locka kunder! Sen kanske en blöt bläckfisk inte brynes lika fint. Jag har aldrig ifrågasatt hängandet!
|
Intressant. Ditt svar Monica tyder ju på dels att mörningen görs på annat sätt och dels, som följd därav, att hängandet har andra syften än att möra.
Bakgrunden till vår fråga var ren nyfikenhet och intresse. Inte heller vi vill ifrågasätta hängandet. Det som så mycket annat som är annorlunda i Grekland gör ju att det är så kul och spännande att få uppleva den grekiska matkulturen. Det intresset gör bl a att en av de saker som vi först letar efter på ett nytt resmål (näst efter stranden) är eventuell saluhall/färskvarumarknad i byn/staden. Där sådan finnes ges möjlighet att uppleva mycket intressant.
Tack alla för era svar!

Mats