Sv: Allas vårt Tilos
Kan tillägga:
mina omdömen om maten på Tilos härrör från september förra året och maj/juni i år.
I år var standarden lägre än förra året - men det berodde sannolikt på den ekonomiska krisen. Jag kom i maj, ön var i princip tom på turister - öborna var förtvivlade.
I ett läge då man inte vet om man kanske får fyra gäster på hela kvällen, medan granntavernan åtminstone har halvfullt - då ställer man sig inte och lagar avancerade rätter på dyra råvaror. I synnerhet som man faktiskt inte har pengar till det.
Så förklarade jag för mig själv en del bottennapp jag fick in. Och konstigheter som färdiga grytbitar. Det fick jag på två ställen och har aldrig någonsin fått det i Grekland innan.
Samtidigt blir ju det där en ond cirkel. Gäster som inte är lika blöthjärtade som jag återkommer naturligtvis inte om maten inte är bra men jag återkom i regel, för jag led med restaurangägarna.
Men sedan dess har säsongen på Tilos tagit fart så jag är övertygad om att maten håller mycket högre standard igen.
|