Hej Sunny! Håller med dig. Tycker själv att det är fånigt med alla dessa dagar. Men kunde inte låta bli när det nu blev fétaosten dag.

))
Masse! Bougiourdi är världens godaste, enklaste och snabbaste rätt - om man gillar féta. Till meze, som förrätt eller tilltugg till ett glas Retsina. Och det bästa, är att den inte tar mer än några minuter att tillaga. Använd gärna portionsskålar.
Först täcker jag botten med tunt skivade tomater. Ovanpå lägger jag fétaost som först delats, så att det blir två tunna skivor, en i varje form. På osten strör jag finhackad chili eller chiliflingor samt oregano. Överst några tunt skivade paprikaringar. Slutligen ringlar jag över lite olivolja ... snåla inte.
Sen kommer det bästa. Skålarna - en i taget - ställes in i mikrovågsugnen. 3 minuter senare är de klara att serveras. Ibland äter vi bougiourdi som den är, ibland med bröd till. Det går självklart lika bra att göra den i större form och i vanlig ugn.
Kali órexi!