...tja, enligt snubben i Pigadia jag köpte rakin av så ligger den runt 40%. Jag har tyvärr en lite känslig matstrupe, så jag brukar ta ner rakin till runt 30%. Vad det sen gäller extraktionen, så säger expertisen att visst extraheras det "mer" och fortare vid högre alkoholhalt, samtidigt åker "allt mer", d.v.s olika lösliga ämnen med. Det blir en "snällare" extraktion vid lägre alkoholhalt.
Sen har jag inget bråttom heller, utan tre vekker me blad brukar funka. Denna gång klippte jag ner bladen dessutom, för att öka ytan en smula, och jag har kikat på lösningen idag efter 10 dar, och den har redan fått färg....



så det blir säkert bra. Sen,som lök på laxen, har jag hittat morsans gamla häfte med klisteretiketter, dom dära me tre olika tjocka linjer. Ett litet,grått häfte med texten: 60 st Extra prima gummerade hushållsetiketter, och på baksidan sitter en liten prislapp från KF Värmland på 0.35......säkert 60-tal, eller va tror ni??
Mikke
( 27 etiketter kvar...)