Jeg lager ofte frappe hjemme om sommeren, kjøper med meg
Nescafe Classic fra Hellas, har en liten frappevisp (også kjøpt i Hellas)
Jeg har etterhvert sløyfet sukkeret, drikker helst min frappe "sketo" nå, men kondensert melk har jeg i.
Fant denne oppskriften på nettet nå, litt " historie" følger med
Frappé / Iskaffe
Det høres kanskje ut som noe fransk, men denne kaffedrikken er så gresk som det går an. Oppfunnet i Thessaloniki i 1957, har den spredt seg til hver krik og krok i Hellas, og skal supes langsomt i selskap med et glass vann. De grunnleggende ingrediensene er pulverkaffe, vann og isbiter, mens sukker og kondensert melk («Viking-melk») kan tilsettes etter smak. Uansett hva du velger å tilsette, må en Frappé drikkes gjennom et sugerør. Ikke bare er dette nødvendig på grunn av det ganske så bitre skummet, det skal også brukes til rett som det er å røre gjennom kaffen. Til ett høyt glass trenger du:
2 ts pulverkaffe, så mørk/kraftig som mulig
kaldt vann
isbiter
Valgfritt:
sukker, 2 eller 4 ts *)
kondensert melk
Med stavmikser: Ha kaffe, ev sukker og en vannskvett i et høyt glass. Pisk dette til et virkelig tykt skum dannes. Fyll isbiter i glasset. Fyll opp med vann. Topp opp med en skvett melk hvis du bruker det.
Med shaker/glass med tett lokk: Ha kaffe, sukker og en vannskvett i shakeren, sett på lokk og rist til det danner seg et skum. Fyll frappéglasset med isbiter, hell over kaffeblandingen, og fortsett som forklart over.
*) Mengden av sukker er helt avhengig av hva du liker