Getpinglan: nu kan jag bara svara för mig själv och min gom!
Tycker att de sydgrekiska olivoljorna har mer smak, framförallt en liten "pepprighet" som tilltalar min gom. Kanske hör det samman med att dessa olivträd växer i ett torrare klimat och därför ger lite mindre olja men med mer smak? Vet inte, spånar bara..... Sedan har det ju med olivsort att göra också och det är svårare eftersom man sällan skriver ut sorten på flaskorna. Dock fick jag för många år sedan lära mig att en riktigt gammal olivodling som klarat sig från bränder ger den bästa oljan vad gäller smak, om än i mindre mängd. Ska man dra en slutsats av det är det väl att träden ska lämnas att växa ifred och bara försiktigt ansas vid behov.
Som Netwolf så riktigt påpekade måste man numer också vara uppmärksam på vilken olivolja man köper, det finns gott om "olivolja" som inte är OLIVolja utan något slags blandning

Man får vad man betalar för.........Och allt som har blivit dyrt "förfalskas" också gärna av giriga människor!
Catlady, som anser olivolja vara en gudagåva.......