Citat:
Ursprungligen postat av Netwolf
För nåt år sen kunde jag knappt något om ålar, annat än att man i Skåne/Blekinge är väldigt förtjust i den rökta varianten. Men, så läste jag ålevangeliet och nu kan jag allt om ålar. Eller typ det man känner till, ty ålens värld är fortfarande höljt i dunkel. Boken kan jag iaf varmt rekommendera.
/Netwolf
|
Ja den rökta varianten handlar överst på min lista över ål-rätter. Men den innehåller många andra jättegoda varianter som vi skåningar är väldigt förtjusta i. Ett "redit" ålagille kan innehålla en hel drös. Rökt ål, kokt ål, stekt ål, ålasoppa, halmad ål, luad ål och fläkt ål t ex. Rackarns gott är det!
Och jag instämmer med dig om boken Wolfen! Ålevangeliet tycker jag är en mycket underhållande, men också (även för oss skåningar) en lärorik bok! Rekommenderas varmt!
Masse