Ämne: Solens Mat
Visa ett inlägg
  #7  
Gammal 2006-09-22, 20:47
Eva Ls avatar
Eva L Eva L är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 8 008
Standard Sv: Solens Mat

Nikkaluoktasoppa

ca 400 gr älg eller nötfärs
drygt 5 dl finstrimmlad vitkål
3 msk senap
2 msk tomatpuré
1 halvstor gul lök
1 lagerblad
Drygt 1 liter vatten
2 kalvbuljongtärningar
1 purjolök finstrimmlad
1 msk naturligt jäst, mörk kinesisk soja
salt
vitpeppar
svartpeppar
persilja

Stek den gula löken och färsen i lite äkta smör salta den efter eget tycke, tillsätt senap, tomatpure, lagerblad, vatten och kalvbuljong. Koka ca 10 min. Krydda med lite svart och vitpeppar, Lägg i purjolök och vitkål samt soja. Koka ytterligare 7-8 min. Smaka av och salta vid behov. Klipp persilja över.

Eva

Senast redigerad av Eva L den 2006-09-22 klockan 20:48. Anledning: Glömde
Svara med citat