Først og fremst må du spise "som en greker". Dvs ikke bestille f.eks en tomatsalat til forrett og en "biff med bearnaise" til hovedrett. Da får du sannsynligvis en skål med tomater til forrett og en seig biff til hovedrett.
Vær også klar over at maten bringes til bordet når den er ferdig, det er slett ikke sikkert alle i reisefølget får maten på likt.
Men det er ikke farlig. Det beste rådet jeg kan gi deg er å spise mezé. Det står som regel under forretter på menyen (starters på engelsk), men kan også ha andre betegnelser. Uansett: Det er småretter, og man bestiller så mange man tror man orker

For eksempel klassikerne gresk salat (tomat, agurk, paprika, løk, oliven, fetaost) og tzatziki (hvitløk og agurk i yoghurt), men også for eksempel keftedhes (kjøttboller), andre typer "boller", dvs stekte kaker som kolokythokeftedhes (auberginekaker), småfisk, blekksprut, imam bayildi (bakt aubergine med tomatrøre), bekri meze (svinekjøtt i vinsaus), garides saganaki (reker i tomatsaus, m feta), gigantes (store bønner) og så videre. Det er nesten bare å prøve seg fram. Rettene blir satt midt på bordet, og alle forsyner seg med det de vil ha. Kjempegodt!
Man kan godt bestille en hovedrett eller fem og dele på dem også, type mezé. Mine favoritter er torsk med skordalia (hvitløkssaus), stifado (hare eller oksekjøtt kokt lenge i tomatsaus sammen med løk), loukaniko (pølse),
kleftiko (lammekjøtt kokt så lenge at det detter fra hverandre), og mange, mange flere.
Kan du bra med engelsk kan du gå inn på Matt Barretts sider og sjekke hans info om gresk mat. Da får du gode forklaringer på de greske rettnavnene. Kan sende deg linken i en pm, om du ikke finner det! Sjekk også under "matrecept" i spalten til venstre her på kalimera, der finner du mye godt!