|
#1
|
||||
|
||||
Fyra oliver?!
Under tre veckors båtluff i västra Cykladerna i somras blev det minst en Greek Salad varje dag. Efter några dagar reflekterade min sambo över att det alltid verkade vara exakt fyra oliver i den.
Så vi fortsatte att kolla detta varje dag. Det stämde, varje Greek Salad vi blev serverade - utom en - innehöll alltid fyra oliver! Inte tre, inte fem - utan EXAKT fyra styck! Stora och fina i och för sig, men ändå... I den enda som innehöll fler än fyra oliver fanns det istället 10-15 pytte, pyttesmå saker. Har antalet oliver i en Greek Salad standardiserats till fyra styck över hela Grekland? /kimmen |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Citat:
I alla fall på Naxos, Koufonissi och Santorini. /Z |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Nya eu-direktiv
|
#4
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
Men OJ vad generöst! 4 oliver är dubbelt så många mot vad vi fick på Samos! Vi fick bara två i våra sallader!
/Marie |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Citat:
Eva |
#6
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
Började skratta när jag läste denhär kedjan eftersom jag lite smått har börjat vänja mig vid oliver före höstens resa (har nämligen aldrig ätit en hel oliv, det är bara för äckligt, olivoljan är ljuvlig). Jag tänkte nämligen leva ganska långt på grekisk sallad och man kan ju inte beställa en grekisk sallad utan oliver I GREKLAND, så mig passar det här perfekt! Men, kan dock sympatisera med alla olivälskare...
Vi ska till Kreta och måhända dom har fler oliver där i salladerna så det blir lite pillande över till sambon, som älskar oliver När vi var i Halkidiki (Hanioti) vill jag minnas att jag såg fler oliver än fyra i salladen mitt emot mig Hälsn P |
#7
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
Hej!
FYRA oliver!!!! Så snålt.På Kreta får vi i allafall minst 7-8 st.Det gäller i Rethymnon på de restauranger vi besökt.Kanske vi får många pga.att vi är igenkända sedan många,många besök.Himelskt gott med oliver i salladen. aake |
#8
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Jag har reagerat på att man på senare år dragit ned på oliverna i greksalladen. Jag har ofta fått sallader med endast två st. På nåt ställe fick jag små oliver, men då var det desto fler.
Har även noterat att det förekommer mer och mer tomater i greksalladen. Ett ställe var det mer tomatsallad än greksallad. På Sifnos förväntade jag mig öns egna oliver och dessutom fler än fyra, men så var det ej. Jag ville då beställa extra, men kyparen sa att de flesta gick på export, så de hade ont om dem. /Netwolf |
#9
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Men, det är ju märkligt egentligen...
Jag äter alltid oliver i mängd, såväl här hemma som i övärlden. Att inhandla lokalt odlade oliver i lösvikt direkt ur tunnan kostar ju bara en spottstyver, och därav ter det sig obegripligt att tavernorna skulle snåla med oliver i salladen. Arne |
#10
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
På tavernan ovanför Agios Nikolaosstranden på Folegandros, den som Siri rapporterade om att den inte längre är öppen, åt jag förra sommaren en underbar grekisk sallad med ett berg av mjuk fetaost och minst 10 oliver. Ett underbart matminne har jag med mig från den dagen som var en perfekt dag med nästan ingen vind, 26 grader i luften och en klarblå himmel.
Eva |
#11
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Har aldrig reflekterat på att det just är 4 st oliver i en greksallad, men varför är det alltid bara EN oliv i en tsatziki ???
-Finns det månne ett system för detta ? En oliv i tsatzikin, 2 oliver resp. 3 oliver i något annat, 4 oliver i greksalladen etc. etc. !!! -Vad finns det då 2 resp. 3 oliver i ? Åt förvisso svärdfisk på en restaurang på Skiathos i somras och reflekterade då på att det serverades med lite pommes, lite ris, lite riven sallad, en bit citron, 2 st tomatskivor samt 3 st oliver ! -Kanske är det så att just svärdfisk ska serveras med 3 st oliver ??? Förövrigt åt vi 2 st middagar på en annan restaurang och där hade man som regel att servera lite tilltugg i väntan på sin mat. Det bestod av en liten skål grön olivkräm samt en liten skål svart olivkräm samt båda gångerna en liten skål med exakt 6 st oliver i !!! -Var det en slump att det just blev 6 st oliver båda gångerna, och i så fall varför just 6 st när vi båda gångerna var 4 personer i sällskap. Ja dessa oliver ger mig huvudbry, men goda som attsingen är de iallafall. /Homeros |
#12
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
En tidigare kollega till mig hade invandrat till Sverige från Turkiet. Hon hade sedan barnsben hört att man ska äta minst sju oliver om dagen för att håll sig frisk och leva ett långt liv. På den tiden var jag inte speciellt förtjust i oliver. När jag berättade det för henne blev hon arg. Nästa dag hade hon med sig en påse med sju oliver som jag var tvungen att äta upp medan hon tittade på. Hon fortsatte att ta med sig oliver under lång tid, till sist tyckte jag om dem. Och gör fortfarande.
Jag har aldrig reflekterat över hur många oliver det är på salladen, men nu när jag tänker på det så brukar det sällan vara fler än fyra, om oliverna är av normal storlek, ibland ligger det 15-20 skrynkliga små oliver på tallriken, goda förvisso, men små. Undrar om inte antalet hänger ihop med var man är. Ju större turistort desto färre oliver. En av de godaste greksallader jag har ätit (Kira Pothiti på Schinoussa) innehöll åtta stora oliver. |
#13
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Åh så gott det ser ut!
Längtar otroligt mkt nu till Kreta som bara har 16 dagar kvar. Birgitta 63 . |
#14
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
4 oliver har vi också uppmärksammat när det gäller sallad och 1 när det är tzatsiki. Och det är i Rethymnon, så vi har kanske inte ätit på samma ställe som Åke.
3 veckor tills vi åker |
#15
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Jag har tidigare inte reflekterat över hur många oliver det är i en sallad, men i en av dem vi åt var det minst 10 st, det kan ligga någon dold under all den goda osten
Senast redigerad av Hellen den 2008-08-14 klockan 15:21. |
#16
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Nyss hemkommen från en treveckors båtluff kan jag konstatera att ingen större förändring har skett på detta område. Det blev väl 20-25 greksallader, alla utom tre innehöll fyra oliver. I två av dessa fanns endast två stackare. Vid ett tillfälle fanns dock hela sex styck oliver. Vi funderade på att påpeka detta - dom måste ju ha räknat fel...
Apropå att en del skriver att de fått "massor" av små skrynkliga oliver - ni har inte förväxlat dem med de stora grekiska kaprisarna? /kimmen |
#17
|
||||
|
||||
Sv: Fyra oliver?!
Tror ni inte att det kan bero på att många faktiskt inte äter upp oliverna? Alla gillar ju inte oliver. Oliver är dyrt och när tallrikarna kommit ut med lämnade oliver i köket tillräckligt många gånger kan jag tänka mig att köket tänker till.
|
#18
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
Citat:
Trodde jag alla gjorde ju |
#19
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
Vi åker till Patmos om några dagar...Måste räkna oliverna då
Tänkte inte på det på Tinos alls, fast jag åt nog bara en sallad där... Lissi |
#20
|
|||
|
|||
Sv: Fyra oliver?!
Hade denna tråd i bakhuvudet nu när vi skulle ner till Samos igen och döm av min förvåning att det stämmer ju
4 ynka oliver i VARJE grekisk sallad vi beställde. Helt sanslöst snålt tycker jag. Tur man kund göra egen sallad och kunde vräka på hur många som helst |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|