Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2009-02-04, 17:26
Mollybus Mollybus är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2008
Ort: Sandhamn
Inlägg: 926
Standard Saganaki recept önskas!


Jag har köpt en Saganakiost. Hur tillreder jag den på bästa sätt? Hur gör ni andra? Många recept, tips och ideér mottages tacksamt. Det är ju lite trist om jag aldrig kommer till skott och använder den.
Svara med citat
  #2  
Gammal 2009-02-04, 18:31
UlfWimans avatar
UlfWiman UlfWiman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: mar 2007
Ort: Agioi Apostoloi / Öjebyn
Inlägg: 1 349
Standard Sv: Saganaki recept önskas!

Det behövs egentligen inget recept.
Jag dubbelpanerar min ost när det är dags.
Vänd i mjöl, vänd i ägg, vänd i skorpsmulor.
Klart.
Har testat med frityrsmet och det blev en flopp.
Vissa kommer att hävda att det räcker med mjöl.
Okay, jag ger mig men jag brukar göra Saganaki i stekpannan.
Fritösen luktar så illa.

Uffe
Svara med citat
  #3  
Gammal 2009-02-04, 19:43
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Sv: Saganaki recept önskas!

Citat:
Ursprungligen postat av UlfWiman Visa inlägg
Det behövs egentligen inget recept.
Jag dubbelpanerar min ost när det är dags.
Vänd i mjöl, vänd i ägg, vänd i skorpsmulor.
Klart.
Har testat med frityrsmet och det blev en flopp.
Vissa kommer att hävda att det räcker med mjöl.
Okay, jag ger mig men jag brukar göra Saganaki i stekpannan.
Fritösen luktar så illa.

Uffe
Jag håller med dig, mjöl ägg skorpsmulor, jag kör i wokpannan. Viktigast att oljan täcker osten. Där jag jobbade körde de med flotyrsmet, blev super man jag har aldrig testat själv. Pressad citron till servering= ett måste, smaksens
Svara med citat
  #4  
Gammal 2009-02-05, 00:05
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Saganaki recept önskas!

Har du fått tag på "riktig" ost som lämpar sig för saganaki alltså hård ost tycker jag den blir bäst A la naturale.... du steker den i olja nästan som om den blir friterad, pressar sedan citron över och äter på en gång!

Camilla
Svara med citat
  #5  
Gammal 2009-02-04, 18:36
Birgitta63s avatar
Birgitta63 Birgitta63 är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2007
Ort: Sjöbo
Inlägg: 1 452
Standard Sv: Saganaki recept önskas!

Citat:
Ursprungligen postat av Mollybus Visa inlägg

Jag har köpt en Saganakiost. Hur tillreder jag den på bästa sätt? Hur gör ni andra? Många recept, tips och ideér mottages tacksamt. Det är ju lite trist om jag aldrig kommer till skott och använder den.
Hej !
Du vet att om du går in på Matrecept så hittar du ett bra recept på saganakistänger.
Titta till vänster i det blåa fältet om Grekland så klicka på Matrecept.
Det var lustigt för stunden innan sa min son så här. Det är så gott med varm ost och då sa jag att vi åt det på Kreta Saganaki.
Lycka till!
Birgitta 63
Svara med citat
  #6  
Gammal 2009-02-04, 19:23
Mollybus Mollybus är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2008
Ort: Sandhamn
Inlägg: 926
Standard Sv: Saganaki recept önskas!

Citat:
Ursprungligen postat av Birgitta63 Visa inlägg
Hej !
Du vet att om du går in på Matrecept så hittar du ett bra recept på saganakistänger.
Titta till vänster i det blåa fältet om Grekland så klicka på Matrecept.
Det var lustigt för stunden innan sa min son så här. Det är så gott med varm ost och då sa jag att vi åt det på Kreta Saganaki.
Lycka till!
Birgitta 63

Det hade jag missat, att det fanns recept där. Tack för informationen!
Men....finns det inget annat man göra med den osten än att steka den? Fritera den?
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 17:06.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT