![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Ser i en annen tråd (om bagasjevekt) at noen har med seg ost, kaviar, knekkebrød etc på ferie til Hellas.
Og jeg undrer: Hvorfor??? Av årets 52 uker er man kanskje to i Hellas. Kan man ikke klare seg uten den osten man spiser i de øvrige 50 ukene, når Hellas har et enormt utvalg oster? Må man ha kaviar hver eneste uke i året, og går det i så fall ikke an å erstatte den med taramasalata? Osv. Og det går jo an å være vågal å prøve noe helt nytt. Yogurt med honning + en neve nøtter til frokost er også godt. Eller hvorfor ikke masse frisk frukt og kanskje dakos ("kavring" med feta og tomat)? I det hele tatt: Å bryte spisevaner, om enn bare for et par uker i året, er vel både sunt og spennende - og kanskje får man en helt ny vane ![]() For ordens skyld, JA, jeg vet at folk må få gjøre som de vil. Klart de kan, folk kan ta med seg hele kjøleskapet sitt for meg. Men som sagt, jeg lurer på hvorfor! |
#2
|
|||
|
|||
![]()
Jag håller fullständigt med dig !
|
#3
|
|||
|
|||
![]()
Då är vi tre
![]() Senast redigerad av Maggan1 den 2010-08-05 klockan 13:48. |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Sedan vi började att luffa med små barn har vi med lite mat när vi reser. Vi väljer oftast att resa till små öar såsom Dounoussa, Schinoussa och Agathonissi. Där har de inte så stort utbud av mat och vi lagar den mesta maten själva då vår son inte äter mat ( i alla fall väldigt lite) när vi är på restaurang.
Men givetvis handlar vi det mesta på plats. Som ett tillägg på tråden som det refereras till så vägde min ryggsäck 15 kg och min mans 17 kg i somras. Då har vi med parasoll, vindtält, solkrämer, blöjor och välling + annat till 4 personer. /Ofelia |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Vi släpar med oss ett paket Gevalia för att koka en kopp till frukost och kanske på eftermiddag
![]() ![]() Något annat av matväg tar vi inte med ![]() Riitta ![]() |
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
Ja, Admirala, det var ju min lista på vad jag kan ha med mig, så jag kan väl svara på din fråga.
Kaviar = för att det är gott att äta med frukostägget, och jag kokar ägg när jag vill ha det mysigt/lyxigt, dvs på helger och på semestern. Taramosalata är jätte-äckligt (förlåt, nu får jag säkert skäll igen!)! Vi äter ALL grekisk mat, utom Taramosalata, det brukar vi be att få slippa! Vad kommer färgen ifrån? E-nummer? Och Dakos är inte gott, sorry... jag har testat, men... Kaffe = älskar Zoegas kaffe! Lyxigt att få dricka en kopp i lugn och ro på balkongen... Ost = vet inte? Det kom bara med, jag funderade inte på varför, jag kan inte komma ihåg hur jag tänkte då... Gott? Trygghet? Joghurt och honung äter jag varje morgon i Hellas, samt apelsiner! Mannen blir g a l e n när jag letar efter en RIKTIG affär, där grekerna handlar och lusläser alla konstiga burkar och vill köpa med mig hem (Ja, jag släpar ju med mig hem också från resan ![]() Jag kanske tar med dessa bara för att jag kan, för att ha lite första morgonen. Det har säkert med trygghet att göra, jag släpar ju med mig en massa saker, alltid. Säkert något hemskt i barndomen, föräldrarna som skiljdes eller något sådant... Jag vet, jag har mycket att bearbeta i terapin! "Att resa utan kaviar och ost, med endast ett par trosor och tandborste". Nej, det blir nog inte min melodi, någonsin. Jag får kanske acceptera att jag är lite eljest? Och hoppas att min familj står ut! ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Visst finns det säkert mängder av varianter, men Du har nog haft otur o inte fått tag på "riktig" Taramo! Den brukar vara GUDOMLIG! |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Ja, den kan förstås få en viss färgton av den fiskrom Du väljer att använda, så lagar Du på rosa rom kan säkert salladen bli svagt rosa, annars tycker jag oftast den ser mer beigevit ut. Beror väl också på hur mycket pressad potatis eller bröd Du använder i receptet.
|
#10
|
||||
|
||||
![]()
Smaken och färgen beror på hur och av vad den tillagats. Jag har provat att göra egen både med sikrom och kalixlöjrom, mandelpotatis, olja och creme fraiche. Hur god som helst. Har ätit väldigt god i Grekland och helt värdelös. Antar att det finns en burkvariant att inhandla där den har jag inte provat.
Eva |
#11
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Men saken var att Admirala tyckte att Kalles kaviar kunde ersättas med Taramosalata, och då är det nog mycket smidigare att ta med sig en tub kaviar än att göra en egen Taramosalata? (Som jag tycker smakar mindre gott) |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Förstår dig Gita njut av kaviaren i lugn och ro även på dina resor. Jag skulle aldrig drömma om att ställa mig och göra taramosalata på semestern. Det är något jag experimenterat med hemma i vintermörkret.
Eva |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Kanskje vi skulle ha en egen Taramo-tråd
![]() Jeg går tilbake til "utgangspunktet" ![]() Vi tar ikke med matvarer hjemmefra til våre Hellasferier ![]() - unntaket er når noen av familiens Cøliakere er med oss ![]() |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Det här med att byta matvanor ett par gånger om året ... hemma äter vi nästan mer Medelhavsmat än "svensk".
![]() ![]() samt en kall öl ... ![]() |
#15
|
||||
|
||||
![]()
Vad i hela friden är köliakere
![]() |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Förlåt, ... cöliakere
![]() |
#17
|
|||
|
|||
![]()
Kanske kan vara någon typ av födoämnesallergi
![]() Maggan |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Tal om Kalles kaviar, så har jag med mig någon tub ibland, till en Grekisk vän som tycker om det och vill gärna ha det
![]() ![]() Själv tycker jag inte det är gott! Riitta ![]() |
#19
|
||||
|
||||
![]()
Vi köpte av dom här kaviartubarna på Marianos Supermarket på Antiparos i alla fall.
Smakade som det skulle göra ![]() ![]() ![]() |
#20
|
||||
|
||||
![]()
Nu blir jag väldigt nyfiken. Var i landet säger man att man är eljest? Kanske är jag obildad men jag har inte hört det tidigare. Jag förstår vad det betyder och ska helt klart börja säga så från och med nu.
Själv skulle jag aldrig släpa med mig något annat födoämne än Zoega Skånerost till Grekland. Men det klarar man sig länge på ![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|