![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
I vår serie ”goda grekisk ostar” har vi nu kommit fram till osten manouri. Den framställs av får eller getmjölk, eller en kombination av båda.
![]() Just denna variant var gjord på getmjölk. Den grillades och serverades med balsamvinäger, ouzomarinerade russin och sesamfrön. Vi åt den på ”Ouzeria Dimitris O Karaflas” i Spilia på Leros, och den smakade himmelskt gott. Är den någon av er som har ätit manouriost? |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Har inte ätit den, men har hört att den är mycket god. Har jagat runt i halva Gbg efter den, men utan framgång (finns dock i sthlm). Greken på Kungstorget sa att han skulle fråga sin leverantör om den, men sen jag har inte varit där. Jag får nog avlägga ett besök igen.
/Netwolf |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Jag åt den på en taverna i Paleochora igår kväll😀 Den var jättegod!
Lena |
#4
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#5
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#6
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Den har vi inte testat, än! Så gott det ser ut! Fin blandning med balsamvinäger, ouzorussin och sesam. Har antecknat för nästa resa, yummi!! Tack för tips!
Catlady, "ostomanen"....... |
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|