|
#1
|
||||
|
||||
Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Denna rätt lagade vi i helgen, och det blev så mycket att vi har ätit det tre dagar denna veckan. Jag tror att det är det godaste vi har ätit på hela året. Lite joxigt att tillaga, men ack så gott!
Receptet är från världens bästa Zeina. |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Takk!! Skal prøves. Ny for meg.- Glad i gresk, tyrkisk og libanesisk mat. Ikke minst zucchiniballs og ovnsbakte halve zucchinier med diverse fyll. - Når du sier ‘vi’, håper jeg det betyr at det går bra med C.
Nå som man våger seg lenger enn til nærmeste matbutikk, er det lettere å få tak i gode grønnsaker. Dessuten, til alt hell i en pandemitid, har et trivelig og uformelt spisested ‘rundt hjørnet’ gått fra indisk til gresk/tyrkisk o.l. |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Citat:
Zeina som har matbloggen via länken ovan gör mat från hela världen och allt är fantastiskt gott! |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Så fint!
Råkade igår se en snutt av ett matprogram där just Zeina lagade tsatsiki. Hon sa att en grek hade lärt henne att man inte skall pressa bort vätskan från gurkan (och det brukar jag ju alltid göra). Och sen skall man marinera gurkan i vinäger. Detta måste jag testa, för idag hade jag tänkt laga tsatsiki, vi har en väldigt god egenodlad gurka just nu. Så gott, mycket krispigare än den man köper i butiken. Egenodlad zucchini har vi också, men våra är såna där runda bollar i år så reseptet ni lagade Janne, kanske inte funkar med såna. Verkade nog väldigt gott, men kanske lite krångligt för lata mig. / Anne , |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Citat:
|
#6
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Janne, tsatsikin blev nog mer eller mindre som vanligt. Lite saft pressade jag nog ur gurkan, annars blir tsatsikin ju bara lösare. Men det är ju lite synd att slänga vätskan. Kanske skulle man kunna göra en drink av den. Gurkouzo? Och marinera gurkan, hm, visserligen hällde jag lite vinäger på gurkan, men den hann stå i bara ungefär 5 minuter så det är kanske inte att marinera.
Men gott blev det ju i alla fall! / Anne |
#7
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
|
#8
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Har just nu Gemista i ugnen - fyllda paprikor och zuccini - hade tyvärr inga tomater hemma. Måste erkänna, efter att ha gjort rätten två gånger tidigare i sommar, att det är den godaste jag ätit. Receptet tror jag kommer från kalimera. Glömde namnet men tror han heter Östlund. Ändrade lite i slutet av receptet där jag gick över till Zeina som hade 1/2 dl olivolja, 1 dl vatten och lite salt i botten på formen.
Självklart får Gemistan sällskap av både bröd, tsatsiki samt en flaska retsina. |
#9
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Så klart.
|
#10
|
||||
|
||||
Sv: Kousa Mehshi- fyllda zucchini
Såg fantastiskt gott ut!
|
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|