![]() |
|
#1
|
|||
|
|||
![]()
Kom precis hem från Samos (fantastiskt) där vi åt en hel bit med feta ost i en tomatröra som gratinerats i ugnen i en lerform, med massor med örtkryddor på. Någon som har recept? Kommer inte ihåg vad det kallades, men åt det 2 ggr och det var hur gott som helst.
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Tillagningen varierar lite men en rejäl bit krämig fetaost tillverkad av får eller getmjölk, lite olivolja, basilika, oregano, tomatskivor samt finskuren paprika ingår ofta. Ibland även lite finskuren lök. Några kockar tillsätter även några få droppar tabasco. Bara att gratinera några minuter i ugnen och servera direkt.
Eva |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Eva,kan inte du lägga ut det där receptet som du har skrivit här för länge sedan
![]() ![]() ![]() Riitta ![]() |
#4
|
|||
|
|||
![]()
Jag är oxå intresserad av receptet på fetaröran. Har letat bakåt men finner det inte.
|
#5
|
|||
|
|||
![]()
Underbart!!!!
Jag är också nyfiken på hur man lagar till ost. |
#6
|
|||
|
|||
![]()
Rätten heter för övrigt Saganaki, men hur tillagar man ost?
|
#7
|
|||
|
|||
![]()
Saganaki är inte vad jag tänkte på i inlägget ovan, detta tror jag är mer en röra med feta och ev tomat bl annat. Har för mig att det är efter Evas recept jag gjort men är inte säker.
|
#8
|
||||
|
||||
![]()
Jag har lite olka varianter men senare ikväll ska jag sätta ihop ett recept på ungsbakad fetaost. Ska laga till en portion åt mig själv att njuta av framför tv och den spanska långfilmen som det blir ikväll. Problemet är att jag kryddar på fri hand så jag måste kanske mäta om ni vill ha ett exakt recept. Alla mina recpet ligger nedpackade i flyttlådor.
Ost Saganaki är en annan rätt där hårdost serveras friterad med en klyfta citron att pressa över. Eva |
![]() |
|
|