|
#1
|
||||
|
||||
Quince?
Kan någon svara på vad det här är för frukt? Enligt wikipedia fick Chania sitt forntida namn, Kydonia, från det grekiska namnet på denna frukt:
http://en.wikipedia.org/wiki/Quince Nån som sett eller ätit den? |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Quince?
Det här är kvitten. Jag tror inte man kan äta den rakt upp och ner men man gör sylt och marmelad av den. På hotellfrukostar kan man få den i såna där små plastbyttor.
|
#3
|
||||
|
||||
Sv: Quince?
Jovisst är det kvitten, kydoni i Grekland. Den är lite besk och hård så vanligtvis syltar man in den, stora bitar i sirapssmet, rätt gott i små portioner och ett stort glas kallt vatten efteråt. Att bli bjuden på något sånt var vanligt när man kom hem till folk, det har nog minskat nu. Ett pyttelitet fat med jättesöt inlagd frukt och sen vatten. Alla möjliga frukter kan användas, även tomat.
|
#4
|
||||
|
||||
Sv: Quince?
Vi behöver en "I-love-this-place"-smiley!
Tack för svaren. Kvitten har man ju hört talas om, men tror aldrig jag smakat. Finns den inte som trädgårdsbuske här på våra breddgrader? |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Quince?
Helt rätt Henric. Den finns som trädgårdsbuske här i kalla Sverige. Men jag har en känsla av att det inte är riktigt densamma iaf. Finns säkert olika varianter på kvitten för olika klimat precis som med äpplen och päron.
|
|
|