|
#1
|
|||
|
|||
Fisk i Grekland?
Veckans bild på Red Mullet ser så lockande ut. Jag är stor fantast av hel fisk, men tyvärr verkar denna rätt nästan vara omöjlig att får i Grekland till ett humant pris. I somras beställde jag in en medelstor "firre" på Syros och den kostade 20 euro. Visst var den god, men inte riktigt så god...
Har jag missat någonting? Jag äter ibland Svärdfisk och den är ju billigare och har även testat någon fiskgryta och även de små friterade fiskarna, som jag gillar, men vad väljer man om man vill ha hel fisk? Tillhör dem som rest till Grekland de senaste 15 åren, men den här gåtan har jag aldrig lyckats lösa. Någon som kan hjälpa mig? Annlotta |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Fisk i Grekland?
Fisk ÄR dyrt i Grekland, ska man ha fisk fiskad i havet får man betala en hel del för den. Man kan även få odlad fisk till billigare pris (om man frågar servitören om den är odlad?) risken finns att de tar ut samma pris som om den skulle vara fiskad i havet! Tänk också på att det är kilopris som gäller.
De fiskar jag tycker mest om är Barbouni, (red mullet) Lithrini, Melanouri som är ganska stor och räcker gott till 2 personer. Sedan är förståss Gavro (småfisk) en favorit. |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Fisk i Grekland?
Pekmetoden!
Fisken brukar ju vara skyltad, det är bara att få peka ut vad du vill ha. Det som ser fräscht ut smakar i regel bra. Dessutom frågar du redan vid beställningen hur mycket en lagom portion kostar, kilopriset säger inte så mycket. |
#4
|
|||
|
|||
Sv: Fisk i Grekland?
För ett antal veckor sedan hade de grekisk fisk på Ica maxi i Haninge. Naturligtvis så inhandlades det en hel del. 3 kg Tsipoura och 1 kg Lithrini, som avnjöts med 1 flaska Imiglikos.
Gissa om det smakade bra!!! |
|
|