|
#1
|
||||
|
||||
Oops!
BARA 77 dagar kvar till Kreta och Mirtos!
Det är värt en skål i RETSINA! Kerstin |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Oops!
Yamas!
Vi har ätit och druckit grekiskt och lyssnar/tittar nu på en DVDkonsert med Giorgios Dalaras inspelad på Herodes Atticus 2008 och vi har precis bestämt rutten på 3 veckor i sommar! Inte helt som vi först tänkt, men mycket bättre Livet är rätt gott!! Lissi och cbriss |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Ska göra Grekisk kyckling ( nytt recept) Med Retsina i morgon!
Låter spännande sen blir det lite saganaki som förrätt inte helt fel eller...? Kerstin |
#4
|
|||
|
|||
Sv: Oops!
Roligt att ha en resa att se fram emot,men att skåla i Retsinadå det finns Raki.
aake |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Här skålade vi i ouzo igår kväll. Plockade ihop lite mezes med en blandning av svenskt och grekiskt så som jag har för vana att göra. Så gott det var.. mmmm..
Och så lyssnade vi till grekisk musik till det förstås... |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Grekisk kyckling med retsina låter spännande. Kan man få receptet på det månntro?
|
#7
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Nu blir det här visst en mattråd men här kommer kycklingtips:
1 kg färska eller tinade kycklingklubbor lägges i marinad gjord på 3-4 mtsk honung (kör i micron tills den smält), lika många matskedar olivolja, havssalt efter smak (gör att skinnet blir extra knaprigt), svartpeppar och 1-2 tsk chilipasta.(coops är jättebra, finns i små tuber vi tomatpureavdelningen) Låt kycklingen dra i i detta och häl sedan ut i en ungsform. Låt gå i ugnen på 175 grade i 45 min och höj sen till 200 ca 15 minuter till eller tills kyclingen är klar. Skyn som bildas blir toppen att göra sås på. Servera med Klyftpotatis (med skalet på, oregano, salt pepar olivolja, klyftor av gul lök + hackad vitlök) och grekisk sallad! Kali sas orexi |
#8
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Citat:
Det här låter jättegott! Vi ska äta kyckling idag så det passar perfekt med ett nytt recept! Ska jaga ut min man att leta chilipasta... En få tacke så mycke... /Eva |
#9
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Kyckling med röd sås.
1 kg kyckling styckas och kryddas med salt,vitpeppar och paprikapulver. Bryn dem i olja.Häll på 1 dl retsina och låt sjuda under lock 10-15 min. Skala och hacka 1 gul lök och 2 vilöksklyftor. Fräs i olja tills den blir glansig. Häll på 1 dl retsina och koka upp. Tillsätt 400 gram krossade tomater och 5-6 kryddpepparkorn.Häll på såsen över kycklingen och låt småkoka under lock 35-40 min. kolla så pullan är genomkokt! Smula över 150 gram fetaost och servera med nykokt tagliatelle. När jag gjorde den här kycklingen hade jag inget retsinavin men använde vitt torrt vin och det smakade otroligt gott. Idag är retsinan med och det ska bli spännande att smaka. Det lär väl bli en lite annan touch om man säger så. Hoppas ni tycker att det är gott! Kramar Kerstin |
#10
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Två goda recept på kyckling. Det var inte illa. Har lagt dom till min samling att prova framöver. Ser ut som att det blir kyckling kommande helg...
|
#11
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Citat:
|
#12
|
||||
|
||||
Sv: Oops!
Har nu avnjutit pullan med retsina i receptet och..., ja något mustigare kanske. Vår 14 årige son kände ingen skillnad, "min favo kyckling" tycker han fortfarande! Tror att det ligger i den goda fetaosten som smulas över!
Hur som helst så är det helt underbart gott! Nu väntar en skön stund i soffan framför TV:n och lite eld i brasan sen väntar V65 där man som vanligt kammar hem storkovan, hm: /Kerstin Ps. Ska nog prova det andra receptet också, säkert nästa helg. Brukar ha kyckling en gång varje helg, billigt och gott! Senast redigerad av Millie den 2009-03-08 klockan 16:31. |
|
|