|
#1
|
||||
|
||||
Timjan- köttgryta
Apropå Uffes favoritkrydda kommer här min favorit i repsris (kan vara publicerad tidigare, kommer inte ihåg)
ca 4 personer: 1 kg fransyska i grytbitar (kan med fördel bytas ut mot lamm) 1-2 gula lökar i grova klyftor 3-4 vitlökslyftor grovhackade 2 kanelstänger 2 lagerbad 2-3 mtsk topmatpure 1-2 tsk chilipasta 1 knippe Färsk timjan 1 mtsk torkad oregano Krydpeppar 5-6 korn (tips: lägg i en tesil så att man har koll på rackarna innan serering) 4-5 dl rött vin salt peppar 1 köttbuljontärning olivolja Bryn köttet och fräs ned alla andra ingredienser slå på rödvin och låt koka ihop så länge att köttet börjar falla sönder 1,5 timme ca. Om nödvändigt späd med lite vatten eller mer vin vartefter det kokar ihop. Smaka av och severa med klyftpotatis och nån god sallad! Kali sas orexi och trevlig helg! |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Timjan- köttgryta
Gottigottgott den där grytan..
Men denna helgen blir det ingen gryta. Imorgon är jag bortbjuden på liten grekisk afton med grillspett, greksallad, tzatziki och lite andra goda tillbehör. Dottern och mågen ska ha en liten invigning av sin nyinköpta lilla sommarstuga. På söndag blir här färsfylld zuchini med ris. Så denna helgen kommer att gå i grekisk anda. Utom ikväll.. då blir det svenskt med pasta och en pastasås gjord på blomkålssvamp. |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Timjan- köttgryta
Tack Liten...
Det är sparat och ska prövas till påsk på en lammstek jag har i frysen. Uffe |
|
|