|
#1
|
|||
|
|||
Frappé me para poly gala
Jeg elsker frappé uten sukker og med mye melk, og når jeg lager den hjemme gjør jeg det veldig enkelt: Jeg har en teskje (gresk) Nescafé i et krus, fyller i litt lettmelk, visper med frappémikser (liten stavmikser), har i noen isbiter og fyller opp med mer lettmelk. Synes faktisk det er bedre enn mange frappéer jeg får i Hellas
Men prøv gjerne selv, og ha oppi sukker sammen med melken om du liker det. Jeg vet at vanlig frappéoppskrift finnes på forumet fra før, men den kan vel ikke gjentas for ofte: Utgangspunktet er en teskje pulverkaffe, eventuelt sukker pluss en vannskvett i et glass. Dette mikses (eller ristes i en boks med lokk) så det skummer. Ha oppi noen isbiter, fyll opp med vann og ha eventuelt en melkeskvett (boksemelk) på toppen. Sugerør til slutt. "Sketo" = uten sukker "Metrio" = med ca 1 ss sukker "Glyko" = med ca 2 ss sukker Senast redigerad av Admirala den 2009-06-10 klockan 18:29. Anledning: skrivefeil |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Frappé me para poly gala
Precis så dricker jag min frappe :-) Så har jag blivit väldigt förtjust i iskaffen från tine här i Oslo. Nästan lika god ;-)
|
#3
|
||||
|
||||
Sv: Frappé me para poly gala
mmm, frappé, mums...!
Jag dricker den med mjölk men tycker att metreo är lite för söt, då är det "ligi sachari" (lite socker) som gäller. Har alltid trott att det heter ligo men jag har blivit upplyst om att i vissa sammanhang som med socker så blir det tydligen "ligi". Vill man ha utan mjölk blir det "Choris" (utan ) "gala" (mjölk) och ligo gala=lite mjölk |
|
|