|
#1
|
||||
|
||||
Matminnen
När jag ändå höll på att skriva om mat och restauranger i Pigadia, kom jag att tänka på dessa måltider, vilka inte passar in under den rubriken...
1. När vi en het dag hade promenerat från Finiki till Arkassa, och trötta, törstiga och hungriga ramlade in på första bästa taverna vi hittade, fick vi in detta: En helt fantastisk måltid på taverna I Kriti, precis vid busshållplatsen i Arkassa. Den glömmer man inte. Se bara på storleken på souvlakin! 2. Vi bodde en månad på Blue Sky Apartments, och lilla tant Maritsa ville så gärna bjuda oss på middag. Detta är vad hon kom med en kväll: Den godaste kyckling vi har ätit. Gudomlig potatis. Önskar jag visste hur hon hade gjort. Karin som alltid längtar ner |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Det där ser väldigt gott ut!
Det handlar mycket om Karpathos nu på forumet och jag blir så sugen på att åka dit igen! Tack till er som skriver för härlig läsning! |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Pikilia på strandtavernan Limanaki i Pigadia är inte heller fel
Riitta |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Det ser spännande ut, men vad är det?
Jag har bestämt mig för att lära mig mer om maten, inför nästa års resa, så att vi inte måste äta som "turister" hela tiden. Visst har vi ätit mycket god mat, men vi har mycket att lära, så vi missar mycket god mat också. Jag är dessutom krånglig för jag tål inte paprika och många gånger orkar jag inte fråga om det utan väljer säkra kort istället, så där går en del bort. Jag gissar att du har på tallriken: musslor,tzatskiki och olika röror som består av vad? |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Citat:
Karin som alltid längtar ner |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Ingen Ilias där nu, men träffade honom på Garden Villa Angående vad som fanns på tallriken så var det dolmades, tonfiskröra, tzatziki, och det där rosa som är gjort av fiskrom (har glömt namnet) Det kan vara lite olika saker. En annan dag var det en jättegod röra av krabba med
Riitta |
#7
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Citat:
Eva |
#8
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Dolmades det ser jag ju nu.
Det ska jag lägga på minnet, det låter gott |
#9
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Citat:
Grekisk potatis är otroligt god. Och den godaste jag har smakat är faktisk Naxospotatis. Det är inte kul att komma hem till King Edward när man varit i Grekland. Just den där rätten verkar vara på utdöende på många tavernor, turisterna efterfrågar inte den typen av mat, det är gammal husmanskost utan finess. Tror grekerna att vi tycker. Men en vällagad sådan, som den på din bild ser ut att vara - den är oslagbar. ÅH så gott. |
#10
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Ungslagad kyckling med citron och potatis är min absoluta favoriträtt i Grekland men ack så sällsynt numera. Åt en god på kvinnokoperativet i Petra och en inte fullt lika god på en taverna i Molyvos.
Här hemma överväger jag att laga den till helgen om mandelpotatisen som jag förbokat kommit. Har handlat 40 kg ekologisk av en bonde som lovat leverera i slutet av september. Det är världens bästa potatis. Blir exempelvis jättegod taramosalata på kalixlöjrom och mandelpotatais. Eva |
#11
|
||||
|
||||
Sv: Matminnen
Citat:
|
|
|