|
#1
|
|||
|
|||
Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
För två år sen var min dotter och jag på Naxos, och jag käkade kyckling på Sicorro (jättegod mat och trevlig personal)
men, jag fick en kycklingbakterie och blev sketadålig samma dag som jag kom hem, sen bodde jag typ på toa i en vecka. Nu kom min sambo och jag hem från Naxos igår och, jag åt ingen kyckling alls denna gången, men sambon tog en chicken a la cream på Sicorro, och nu har han blivit dålig som jag blev( Jag har alltid tyckt att en rest med mycket folk (som Sicorro har hela tiden, det är ett populärt ställe) har bra omsättning på maten, och det är ju bra, men, nu undrar jag om det är så att när det är mycket folk så blir kockarna stressade och gästerna vill ha sin mat fort, och då blir tex kycklingen inte färdig. Någon som råkat ut för dålig mat? |
#2
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Det du beskriver är väl standard.
Håller mig borta från slarvigt grillade kycklingsouvlakis och olika sallader och okokta grönsaker. Ändå åker man på montesumas hämnd. Tur att det finns tabletter som fixar det. |
#3
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Har faktiskt inte tänkt att ta med såna tabletter. Min stackars sambo satt som på nålar hela vägen med båten från Naxos till Santorini. Vi bänkade oss precis brevid "gubbtoan" med medhavd toarulle
|
#4
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Citat:
Har dom inte den så heter det ämnet "Loperamid" i andra varumärken som tablett men då tar effekten först efter några timmar. Man ska nog inte äta dom i flera dar i sträck och ofta räcker det med en för att komma i ordning. |
#5
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Citat:
|
#6
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Den vanligaste risken med bristfälligt tillagad eller hanterad kyckling är att få campylobacter. Jag har ätit kyckling många gånger i Grekland mest på små tavernor där den tilllagats länge i ugnen. Souvlaki äter jag inte så det har jag ingen erfarenhet av. Har aldrig blivit sjuk av kycklingen men fick salmonella för många år sen på Karpathos det året de hade en epidemi och många norrmän och svenskar insjuknade. Tror inte att Imodium hade hjälpt vid en campolybacter infektion om det är det du och din man drabbades av.
Eva |
#7
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Har faktiskt tänkt på att nu när det har varit så väldigt varmt i Grekland en längre tid, så är det nog svårare att hantera maten också, så att inte bakterierna får fart
Någon gång har jag ju har en "turistmage" någon dag, men inte något allvarligare! Kyckling äter jag ofta. Riitta |
#8
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Siste året har jeg varit rundt på Kreta i totalt fire måneder og spist "alt" og "over alt", men ikke blitt syk en gang. Siden jeg nesten forventet å bli det så har jeg alltid med meg Imodium sånn "just in case".
Sørger alltid for å få i meg to glass raki til hvert eneste måltid og det er sikkert forklaringen? |
#9
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Citat:
|
#10
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
För att komplicera det hela lite ytterligare, kräktes sambon och hade även feber. Och diarre då. Får inte riktigt ihop det med febern....
|
#11
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Läste lite om Imodium. Det hjälper inte mot campylobacter. Sen får man inte ta det om man har Ulcelerös Colit, som min sambo har. Finns förhoppningsvis något annat för honom att ta. Gäller ju bara att apotekspersonalen vet.
|
#12
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Citat:
Eva |
#13
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Verkar som om en tänkbar diagnos hittats.
|
#14
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Vi är hemma, kom igår. Jag fick ingen feber och jag kräktes inte. Det enda sambon och jag hade gemensamt är att vi fick diarré. Men det kanske är olika från person till person. Han ska ringa vårdcentralen imon
|
#15
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
15 resor till Grekland, c:a 20 olika öar som vi antingen bott på eller besökt över en dag.
De flesta resorna har varit 2 veckor, några få bara 1, har aldrig ens varit i närheten av magsjuka. Jag personligen tycker om att beställa kyckling på tavernor, gör det åtminstone en gång per resa. Jag har en mycket väl fungerande mage, äter gärna av de råa grönsakerna som ofta kommer in tillsammans med en huvudrätt, på samma tallrik dessutom. /Hasse |
#16
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Citat:
Jag hade tur som blev sjuk samma dag jag kom hem sist, men sambon blev sjuk igår natt, och vi skulle bli hämtade kl 0500, sen båt, tre timmar, låååång väntan, sen flyg i ca 4 tim. Inte alls kul med urflippad mage |
#17
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Vi har heller ikke hatt mageproblemer på n o e n av alle våre Hellasferier , heldigvis - vi har aldri vært redd for å spise hverken kylling, rå grønnsaker eller hva det ellers måtte være
|
#18
|
||||
|
||||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Hej, vi åker 1-2 ggr per år till olika öar och äter nästan uteslutande grillad kyckling som huvudrätt (souvlaki eller file). Vi har inte råkat ut för några som helst problem med magen så antingen har vi haft tur eller lyckats välja "bra" matställen.
/Göran |
#19
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Jag tror att man kan bli sjuk av mycket, både hemma och i Grekland om man har otur. Det är rätt intressant att diskutera med andra vad de brukar undvika och vad de gör för att hålla sig friska! Kulglass går inte att äta pga att skeden står i vattenbad. Färska grönsaker sköljs i det där hemska förorenade vattnet . Kyckling blir man alltid dålig av. Och skaldjur, den värsta boven av de alla!! För att inte tala om alla tarmbakterier i maten som kommer dit eftersom ingen tvättar händerna efter toabesök... "Ta en whiskey på kvällen så dödar de alla bakterier". Nä skämt osido ! Ät, lev och njut av er semester! Är oturen framme kan alla bli dåliga oavsett i vilket land man befinner sig i! God bättring till din man Ponika. Hoppas att det inte är något allvarligt.
|
#20
|
|||
|
|||
Sv: Har någon av er blivit magsjuka av att äta kyckling på rest?
Citat:
Monica |
|
|