|
#1
|
||||
|
||||
Livrem eller silvertejp
Inför helgens greklandsresa funderar jag på om jag ska ta den hårda resväskan, som inhandlades i våras, och som efter första resan måste plåstras om med silvertejp. Eller om jag ska ta tygväskan, till åren kommen, och vars hälsostatus jag oroar mig över. Men lite viktnedgång, och med en rejäl livrem runt magen, hänger han kanske med ett tag till.
Tänk att jag alltid ska oroa mig över vikten - inte min utan resväskans. Och av erfarenhet vet jag att det på lördag, kommer det att stå två välväxta resväskor vid ytterdörren. Och när de fram på nattkröken fått i sig både ost, kaviar, bredgott och annat smått och gott, är på gränsen till överviktiga. Jag vet att jag vid incheckningsdisken på söndag, kommer att få se en något överviktig resväska - med rosa rosett och lapp märkt heavy - åka iväg på väskbandet. Så nu ska jag bara bestämma mig. Ska jag ta den svarta, gamla trotjänaren som börjat se sliten ut. Eller ska jag ta den stålgrå, hårdingen som måste plåstras om redan efter första resan? Så livrem eller silvertejp, det är frågan ... Senast redigerad av sjöborren den 2014-09-10 klockan 20:56. Anledning: Livrem eller silvertejp |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Forslag: En 20 fods container og søtransport.
|
#3
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Oavsett vilken väska du väljer så brukar "livrem/spännband" runt midjan på väskan vara ett bra alternativ. Men....... ost, kaviar, bregott ...... käkar ni inte grekiskt när ni är på Tilos?
Oavsett vilket, hoppas att ni får en jättefin tur till vår favoritö. Önskar att vi vore där med er. Ha det gott! Masse |
#4
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Citat:
|
#5
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Container ... tål att tänka på.
Masse! Vi älskar grekisk mat och dryck. I tre veckor äter vi oftast både lunch och middag ute. Bredgott är ett måste! Den grekiska salvan kan jag vara utan. Kanske är det bara vi som tycker om att ha ost på frukostbrödet och kaviar på äggen - från Grekland. )) Vi ska tänka på er under våra luncher, som du vet tenderar bli både långa och kostsamma - särskilt i trevligt sällskap. |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Om du berättar vilka svenska ostar du gillar så kan kanske jag eller någon annan matintresserad komma med ett grekiskt förslag. Finns många goda hårdostar i Grekland. Admirala exempelvis är väldigt kunnig.
Eva |
#7
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Förlåt om jag kapar tråden Det rådet ser jag framemot ,har inte lyckats hitta någon Grek .ost som smakar gott på smörgås som t.ex Herrgård ,Prästost el Västerbotten.En bekant till oss ,sedan länge bosatt på Kreta ,ber alltid sina Sv. vänner att ta med lite mer lagrad ost ner .Så det tipset ser jag fram emot
|
#8
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Graviera och Kefalotiri smakar båda utmärkt även för svenska gommar lovar / Jannis
|
#9
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Låter intressant! Fungerar osthyveln på Graviera och Kefalotiri? På smörgåsen vill jag gärna ha tunna ostskivor.
|
#10
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Jaa då, osthyvel är ett måste även för grekiska frukostmackor. Testa och köp osten över disk eller på marknaden. Inte färdigförpackad i plast!
/ Jannis |
#11
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Smaken är som ......... Men ingen av de ostar kommer upp till Sv ost .De närmaste vi kommit är Gouda Nou Nou köpt i lösvikt ,men den är lite mesig i samaken
|
#12
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Goudaost är holländsk och inte grekisk. Eva
|
#13
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Ja och Carlsberg öl är Dansk och tillverkad i G.........d ?
|
#14
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Smaken är som ......... Men ingen av de ostar kommer upp till Sv ost .De närmaste vi kommit är Gouda Nou Nou köpt i lösvikt ,men den är lite mesig i smaken
|
#15
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Citat:
Jeg holder faktisk på å skrive et innlegg på bloggen min om hvordan man kan finne den "riktige" melken, smøret, margarinen, yoghurten og osten i greske butikker, men den er dessverre ikke klar ennå. Det som er problemet med ost er at de greske på ingen måte er sammenlignbare med norske/svenske ostetyper, og de er liksom ikke engang sammenlignbare med seg selv, på en måte: Her er hva jeg foreløpig har skrevet om ost i den nevnte bloggposten: "Mens vår Norvegia, Jarlsberg, Nøkkelost etc. smaker likt uansett hvor i landet du kjøper den, er det ikke slik i Hellas. Jeg skal bruke min greske favorittost, Graviera / Γραβιερα, som eksempel. For det første er det flere meierier i Hellas som produserer graviera. Store meierier som leverer til supermarkeder, små meierier som leverer til frittstående ostebutikker. Og alle meiereiens graviera'er smaker ulikt! Osten kan lages på kumelk, på sauemelk eller geitemelk, eller en blanding av to eller alle melketypene, i tillegg tilsetter noen løpe, noen bruker melkesyrekulturer, og slik kan jeg fortsette. Framstillingsmåten av osten gjør den til en graviera, men noen gravieraer har kort lagringstid, andre lang. Og slik er det med de fleste greske ostene: man må smake seg fram for å finne en man liker, det nytter ikke å bare "gå etter navnet". Så finn deg en ostebutikk, eller besøk en ostedisk i et supermarked hvor betjeningen har litt tid til overs, og be om smaksprøver!" http://www.kolios.gr/gravierap.el.aspx Denne gravieraen (sjekk lenke), er forholdsvis mild og myk, og ikke så langt unna en typisk norsk "gulost", dog med mere smak, heldigvis. Men det er slett ikke sikkert den selges over hele Hellas... Senast redigerad av Admirala den 2014-09-12 klockan 10:50. Anledning: Lenke |
#16
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Vi liker også ost, og noe av fordelen ved å kjøpe ost i Hellas, er at man kan gå inn på nesten hvilket som helst supermarked, gå til ostedisken og kjøpe ost i løs vekt: "4 tynne skiver av den, 4 av den og 4 av den", og på den måten få testet mange forskjellige oster, og ostehøvelen er helt unødvendig!. Selv kunne vi ikke drømme om å ta med noe som helst av matvarer til Hellas, det er så altfor mye vi ikke får tid til å smake der i løpet av våre få uker, og heldigvis er vi ikke (ennå) så fastlåst i vaner og konvensjoner at vi "må" ha den samme smaken på vår frokost som vi har hjemme....
|
#17
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Jag kan liksom JohnS inte heller förstå, att man tar med annan mat än svensk sill till Grekland. Men då gäller det firande av svenska högtider.
Admirala, du har framfört vad man behöver veta om grekiska ostköp. Bravo! Men när vi ska till Sverige, köper vi inte med oss grekisk ost! Ett råd: testa smaklökarna! / Jannis |
#18
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Citat:
|
#19
|
||||
|
||||
Sv: Livrem eller silvertejp
Är lite nyfiken på vad du packar med förutom maten, när du lyckas få så tung väska?
|
#20
|
|||
|
|||
Sv: Livrem eller silvertejp
Citat:
Men helt enig i at enhver selvsagt får gjøre som de vil, dette er bare min personlige mening om mine, eh, smaksløker |
|
|