|
#1
|
|||
|
|||
Mjölkprodukter
För ett antal år sedan när vi började semestra i Grekland var rekommendationerna att inte dricka mjölk. Hur är det nu. Jag antar att det är andra rön nu men är ändå fundersam. Då på den tiden kunde viss mjölk vara opastöriserad. Vi åker till Kreta om några dagar med barnbarn. Någon som vet hur det ligger till. / Marie
|
#2
|
|||
|
|||
Sv: Mjölkprodukter
Det har jeg aldri hørt før! Melka du kjøper i greske supermarked er pastaurisert. Du kan for øvrig også kjøpe høypastaurisert (langtidsholdbar) melk, den er merket Ypsilis pasteriåsis / Υψηλης παστεριωσης.
Du kan evt lese mer om greske meierivarer her: https://godgreskmat.wordpress.com/20...e-meierivarer/ |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Mjölkprodukter
Säger som Admirala, det har jag aldrig hört förr! Kanske det gällde getmjölk och fårmjölk direkt från herden, sån mjölk finns väl knappast att få tag i numera.
På supermarket säljs både grekisk och importerad mjölk. Mest importerad, jag har köpt polsk och tjeckisk och tysk och holländsk, spansk och fransk...föredrar ändå den grekiska , den har en dekor med en liten flagga som ska garantera ursprungslandet. Priserna varierar mycket. Själv tycker jag att MMM-milk är godast, och Olympos, och bland lågprissorterna kan jag rekommendera Berti (från Slovenien). |
#4
|
|||
|
|||
Sv: Mjölkprodukter
Det finns laktosfri mjölk om man behöver det..
Pia |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Mjölkprodukter
Aldrig hört... På Kreta dricker vi även vatten ut kranen så du slipper dra hem alla vattenflaskor Kan vara svårt att få så kallt vi är vana vid så fyll flaskor och ställ i kylen.
// Malin |
#6
|
|||
|
|||
Sv: Mjölkprodukter
Tack för alla svar. Kände själv att jag nog hade fel.
|
#7
|
||||
|
||||
Sv: Mjölkprodukter
Inte fel, men du hade gamla informationer. Jag vet att man alltid kokade den mjölk man köpte i lösvikt, men moderna tider har ändrat på den saken. Du kan nog fortfarande träffa på någon av den äldre generationen som vidhåller vanan...
Orsaken till detta, för er som är väldigt unga, är förstås att ta kål på alla bakterier, särskilt för att inte få TBC. Risken är väl minimal med nutida kontroller. Jag växte upp på en gård i Jämtland, och det var aldrig fråga om att koka mjölken, och den pastöriserade såg man närmast med misstänksamhet på... |
|
|