|
#1
|
||||
|
||||
Hur många av er gillar Fava?
Den frågan ställde jag tidigare idag på Forum Kalimera Grekland på Facebook, men eftersom alla inte har, eller gillar, Facebook så frågar jag även här.
Jag är väldigt förtjust i fava! Bilden är från Kalderimi i Chania. |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Både Ylva och jag gillar fava!
/ Jannis |
#3
|
|||
|
|||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Jag gillar det alltid men mer ibland. Fava kan varieras så mycket. Jag vill ha massor med olivolja i.
|
#4
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Ser verkligen gott ut på din bild .
Abi |
#5
|
|||
|
|||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Älskar fava, med mycket rödlök, citron och olivolja.
Lissi |
#6
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Det har faktiskt aldrig fallit mig i smaken. Vet inte vrf, men kanske jag inte träffat den rätta?
|
#7
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Jeg og
|
#8
|
|||
|
|||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Fava är GOTT!
|
#9
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Inte min favorit!
// KR |
#10
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Har aldrig beställt in det som separat rätt, men förstår nu att det är Fava jag ofta fått som gott tillbehör till till diverse kötträtter m Santorinikapris på min favoritrestaurang i Fira när jag bett om någon "traditionell lokal rätt "!
|
#11
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Jag är väldigt förtjust i fava. På Papagallo i Paleochora gör de en oerhört god fava. De har lite, lite apelsin i den. Sååå gott!!!
Lena |
#12
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Citat:
Har tilbrakt noen måneder tilsammen i byen, men det var et nytt navn |
#13
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Grekisk mat älskar vi!!
Alltifrån Chorta och Zuchiniflowers till getunge! Men Fava, Retsina och den där fiskröran Tam...nånting smakar inte alls gott! |
#14
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Tänker Du på Taramosalata ? Den ljuvliga fiskrom-röran! En av mina absoluta favoriter bland grekiska smårätter, men det skall inte vara den chockrosa fabrikstillverkningen utan restaurangens hemlagade!
|
#15
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Citat:
Håller med... Den ska vara beige // Malin |
#16
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Jag har aldrig smakat Fava men av beskrivningen jag läst här så verkar det va en salig blandning av smaker. Ärtor/bönor, rödlök, olivolja, capris o lite apelsin (!!)
Aj, aj min mage!! Måste nog testa ialla fall.. Vem vet, jag kanske utbrister: Fa va gott!! /Kajja |
#17
|
|||
|
|||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Fava är något jag prövade för väldigt många år sedan och liksom Taramosalata, blev det något jag alltid har avstått ifrån. Det första försöket avskräckte ordentligt. Nu i september och efter diskussionen på Kalimera gjordes två nya försök med fava och det blev ett mycket lyckat och ett som bara smakade tjock ärtsoppa. I oktober ska nya försök göras och kanske är det lika bra att testa taramosalata också. Allt går att svälja om man har ett glas ouzo tillgängligt.
|
#18
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Vad gäller taramotsala och annan fiskrom, så är det oätligt. Det enda som duger till mig är löjrom. Amerikansk kan funka i nödfall, men självklart är det Kalixlöjrömen som är den bästa. En mat för gudar (och mig)! Synd bara att nån pappskalle introducerat den för japanerna, vilket gör att den ligger skyhögt i pris numera.
Rysk Beluga-rom lär vara gott det med, man jag har aldrig haft nöjet. Och lär väl aldrig få, då det numera är exportförbud på det. Sorry. Lite OT-greko, men iaf! /Netwolf |
#19
|
|||
|
|||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Fava är riktigt gott! Har smakat det på olika öar. Julia Honeymoon gör den bästa!
|
#20
|
||||
|
||||
Sv: Hur många av er gillar Fava?
Jag gillar ärtsoppa. Men för att falla mig i smaken ska den vara tunn, riktigt het och ätas med senap. Jag brukar för det mesta både få späda och värma den för att den ska vara OK för mig.
Kall och tjock ärtsoppa, dvs fava, tycker jag är direkt obehagligt. Samma sak med taramosalata. Masse som i övrigt älskar massor av grekisk mat, och som den 12 oktober ska gå på den första av tre kurstillfällen om grekisk matlagning |
|
|