|
#1
|
||||
|
||||
Ouzokokta champinjoner
Ouzo smakar inte alls lika gott hemma som i Grekland.
Vad gör man då med en medhavd flaska Plomari hem? När vi var i Katapola på Amorgos i höstas blev jag erbjuden en lätträtt på ett cafe. Det var champinjoner kokta i ouzo. Rätten var underbar, så det var anledningen att vi köpte en flaska på senaste resan. Och idag har jag tillrett min egen. Smaken är underbar! Äter den i afton tillsammans med en krämig kycklingfile från ugnen är det tänkt. Så här gjorde jag: Stekte 250 gram champinjoner lätt i olivolja. Därefter hällde jag i 1 dl ouzo samt kryddade med timjan och rosmarin från Naxos. Lite svartpeppar samt havssalt från lokal producent (getaherde) från Loutro. Jag lät det småkoka i 15 minuter. Då hade ouzon kokat in. På slutet kastade jag i lite gröna oliver. Nu blev det en hel del ouzo över, men eftersom både Arne och jag är lätt förkylda, så tar vi ett glas var imorgon. Ouzo lär ju bota allt! Birgitta. |
#2
|
|||
|
|||
Sv: Ouzokokta champinjoner
Spännande! Måste provlagas, ouzo och champinjoner finns ju alltid hemma...
Tack! /Lena |
#3
|
||||
|
||||
Sv: Ouzokokta champinjoner
Låter riktigt gott! Även om jag tycker att ouzo smakar gott hemma också, men det kan ju bero på att det är 2 år sen jag var i Grekland.
/ Anne |
#4
|
|||
|
|||
Sv: Ouzokokta champinjoner
Låter gott! Dock föredrar jag ouzo utan champinjoner
Vi har njutit god ouzo på bla Brettos och Pame Xima och har givetvis köpt en liter hem att njuta av och att kurera förkylning med, varm med honung. Ouzo är bra till ALLT . Lissi - på tåget från Kastrup till Kalmar. |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Ouzokokta champinjoner
Citat:
Ska provlaga i helgen. Jag tillhör dom som gillar Ouzo även i Sverige men visst smakar det bäst på plats! //maji |
|
|