![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
Kaviar till morgonägget har jag saknat i många år i Grekland. Men nu har jag efter alla år äntligen hittat en kaviar gjord på torskrom, som är mycket godare än den svenska Kalles. Mer kaviarsmak, mindre socker. Säljs av bl.a. AB (alfa-vita)
|
#2
|
||||
|
||||
![]()
Oj!
![]() ![]() |
#3
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Själv har jag precis upptäckt Klädesholmens kaviar, och utnämnde den genast till godast i Sverige. ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
I Grekland kan du ju också testaTaramosalata/taramasalata (fiskromsallad)
Från Wikipedia: Taramasalata är en grekisk och turkisk meze gjord på tarama, saltad och torkad fiskrom ursprungligen från karp men allt oftare från torsk. Rommen blandas med potatis eller brödsmulor, olivolja samt citronsaft. Färgen varierar beroende på vilken rom man använder. Såsen äts ofta som förrätt tillsammans med bröd. |
#5
|
||||
|
||||
![]()
Rätt tillagad är den jättegod.
![]() [QUOTE=Spizeman;400759] Tack! |
#6
|
||||
|
||||
![]()
Här är den.
Den är tillverkad av Mills om jag inte minns fel. Så förmodligen samma produkt som Mills Kaviar. ![]() Ett alternativ som också funkar. ![]() |
#7
|
|||
|
|||
![]()
Jeg tror Primula kaviar produseres av Kavli i Bergen, men har blitt solgt i Hellas under navnet Primula i kanskje 50 år. Det er ikke det samme som Mills.
|
#8
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
#9
|
||||
|
||||
![]()
Kul det här med vanor till frukostägget. Hemma vill jag alltid (nästan) ha en macka med Kalles Kaviar till frukostägget. Men när vi är i Grekland så är en av höjdpunkterna att det till frukostägget ätes en macka med sardiner på. Ibland sardiner i tomatsås och ibland den lite kryddiga "Picante"-varianten. Underbart gott!. När vi sedan kommit hem så hänger det i ett par veckor innan jag åter acklimatiserat mig och återgått till Kalles Kaviar. Knäpp eller????
![]() Masse |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
#11
|
||||
|
||||
![]()
Jag äter ofta ägg till frukost i Grekland, men ytterst sällan kokta ägg. Nä, då är det stekta ägg i fantastisk grekisk olivolja som gäller alla dar i veckan.
![]() /Netwolf |
#12
|
|||
|
|||
![]()
Jag har också alltid kaviar på mitt frukostägg hemma i Sverige, men när jag är i Grekland så saknar jag inte att ha kaviar på. Jag tycker äggen är mycket godare i Grekland, så jag tycker inte det behövs. Har heller aldrig tänkt på att man kan ju ta med sig hemifrån, har den inställningen att när jag är utomlands så vill jag äta den lokala maten. Taramosalata är ju gott, vilket bra tips om jag nån gång skulle vilja ha nåt på frukostägget. Och att det finns annan sorts kaviar har jag inte vetat om. Har väl inte letat heller om jag ska vara ärlig.
Man lär sig nåt nytt varje dag. ![]() |
#13
|
||||
|
||||
![]()
Frukostvanor? Jag: kaffe och skorpa. Gubben: (av mig fixad pikelia): två lättstekta äggvitor (gulorna får katterna) , oliver, ättiksgurka. rödbetor, blå ost, gul ost, tomat,skinkskiva, två rostade brödbitar. Låter som att jag skämmer bort honom. Fördelen är att han sen inte blir hungrig förrän sent på eftermiddan , då vi normalt har middagsmat.
Kaviar finns inte på schemat, men nu när ni påmint mig kanske jag köper en tub till min skorpa. |
#14
|
||||
|
||||
![]()
@Janne. Testat Klädesholmens nu och den var ju en höjdare!
|
#15
|
||||
|
||||
![]()
Monica, vad ä blå ost och vad är gul ost?
Nyfiken nu inför 8 dar på Fourni. Samt har glömt den svenska kaviaren hemma. Birgitta. |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Birgitta, jag menar Danableu eller "rokfor" som man säger här. Den gula är nån vanlig hårdost, vanligast irländska Regato, som jag tycker liknar svensk herrgårds. De grekiska ostarna duger också. Dock rejält mycket dyrare,, konstigt nog.
|
#17
|
||||
|
||||
![]()
Visst är den!
![]() Finns numer att köpa i min lilla stad också. Köpte tidigare på Orust. |
#18
|
||||
|
||||
![]()
Netto har den i sitt sortimentet hemma.
|
#19
|
||||
|
||||
![]()
Har också provat nu. Kanon! (Ejderns kaviar får stanna hemma)
|
#20
|
||||
|
||||
![]()
För oss som inte bor på västkusten o i liten stad, var kan vi hitta Klädesholmens kaviar
|
![]() |
|
|