![]() |
|
#1
|
||||
|
||||
![]()
När jag dricker ouzo vill jag ha mat till - Speciellt auberginer, oftast stekta i skivor men även som melitsanosalata (auberginröra). Jag kan alltså sätta ett likhetstecken mellan ouzo och auberginer hur konstigt det kanske än låter, men så är det.
Ikväll hade vi familjekväll och bjöd på bifteki, citronkryddad klyftpotatis, tzatziki, oliver, grönsallad med lefkotiri (salladsost från Fontana), stekta auberginskivor och som dryck blev det ännu en gång Pilavas supergoda ouzo. Vilken mat förknippar ni tillsammans med ouzo? Om ni mot förmodan ![]() ![]() //Zanét ![]() |
#2
|
||||
|
||||
![]()
Grillad bläckfisk... å va gott!
Det är ju tyvärr inget man tillagar här hemma, så här hemma blir det oliver och feta - men det är inte dumt det heller! Anna-Carin |
#3
|
||||
|
||||
![]()
Sardeller på Lesbos, efter att ha läst Matt Barretts 'Sardelles pastes'
var jag bara tvungen att testa och de är kanon tillsammans med ouzo! //PO ![]() |
#4
|
||||
|
||||
![]()
Oliver och fetaost.
|
#5
|
||||
|
||||
![]()
Auberginröra,friterade ostbollar och kalamares.Nu blir jag riktigt hungrig ju
![]() |
#6
|
|||
|
|||
![]()
For en trivelig tråd!
I Hellas pleier jeg å ha pikilia til ouzoen, med kjøtt, fisk eller ost. Hjemme i Norge blir det feta med litt olivenolje og oregano samt oliven. Hvis jeg ikke lager små ostepaier av filodeig og det jeg måtte ha av gresk ost. |
#7
|
|||
|
|||
![]()
För mig är ochtapodi ksidato (bläckfisk i vinäger) ett mycket viktigt tillbehör till ouzon, börjar alltid en måltid med detta när vi äter ute.
Jisses vilken aptitretare det är!!!! Yvonne ![]() |
#8
|
||||
|
||||
![]()
Just det, Bläcksprutare med ouzo, grillad och skivad. Mums för en greklandsfreak.
MVH Yeasou ![]() ![]() Senast redigerad av yeasou den 2007-01-20 klockan 11:26. |
#9
|
|||
|
|||
![]()
Fast jag menar kokt och inlagd i vinäger med mycket rödlök.
Yvonne ![]() |
#10
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
På tal om sardeller har jag hittat det optimala sardellmärket här i Sverige - ZETA. Glasburken är i miniformat, endast 80 gram och kostar ungefär 22 kronor. Prova nästa gång det är ouzodags ![]() //Zanét ![]() |
#11
|
|||
|
|||
![]()
Solsken och en snygg grek räcker för mig.
![]() |
#12
|
||||
|
||||
![]()
Den absolut optimala ouzomezén
![]() //Zanét ![]() |
#13
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Min "egen" svenskgrek går inte av för hackor heller ![]() Lissi - som är SÅ greklandslängtig! |
#14
|
||||
|
||||
![]()
Mina Ouzo associationer är inte förknippade med just någon speciell rätt.. däremot vid ett speciellt göromål... Vi tar oss alltid en ouzo efter vår fm promenad när vi är i Grekland. Så där lagom svettiga, törstiga och hungriga återvänder vi till lägenheten med råvaror inhandlade för att göra nåt enkelt i lunchväg (där greksisk sallad alltid ingår)... DÅ smakar ouzon såååå gott...
så det är det jag förknippar med ouzo även här hemma. Men då brukar det bli medans jag tillagar nåt gott till middag - soutzokakia eller lammgryta eller nåt sånt! |
#15
|
|||
|
|||
![]()
Jomenvisst, så är livet.
Alla är ju inte förunnade med det, eller hur Annoula ![]() Allt kan ju inte köpas i supermarket, skämt åtsido, grillad bläckfisk med salt och peppar och mycket olivolja samt citron. Det kan inte smaka så mycket bättre. Sen tar man en räksaganaki till den andra ouzon då leker livet. Monica |
#16
|
||||
|
||||
![]()
Och till huvudrätt ?
//PO ![]() ![]() |
#17
|
||||
|
||||
![]()
Kokoretsi og ouzo er min favorittkombinasjon
![]() - men kokoretsi er det sjelden jeg får, dessverre, så da er Ochtapodi i eddik og olje en g o d nr 2 ![]() Her hjemme drikker vi sjeldnere og sjeldnere ouzo faktisk, selv om vi spiser gresk mat så velger vi oftest retsina, eller rødvin til, jeg vet ikke hvorfor. ![]() "ouzo smaker best i Hellas", kanskje de har rett likevel ![]() |
#18
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Citat:
Hvornår smager en ouzo bedst? Hver gang! ![]() ![]() |
#19
|
||||
|
||||
![]()
Då blir det väl utan solsken
![]() Mvh Janérik |
#20
|
|||
|
|||
![]()
Måste man gilla ouzo,,,,?Tar hellre ett (eller 2
![]() |
![]() |
|
|