Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Off Topic > Mat & Dryck (ej grekisk)

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2008-10-31, 20:23
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard hett och gott!

Den här rätten är väl inte dirket Grekisk men likväl smaskig höstmörkret;

4 personer

4 kycklingfilé
2-3 vitlöksklyftor
i gul lök
2 st starka ölkorvar
Syltlök
Röd paprika
Oliver
Tomatpuré
Chilipuré ( elelr hackad röd chilifrukt)
Matlagningsgrädde
i köttbuljonngstärning

Strimla Kycklingen och bryn i en gryta eller kastrull ihop med grovt hackad lök+vitlök, fräs ned korven som du skivat i ca 2 cm tjocka bitar.
Blanda ned 1-2 tsk chilippuré+ 2 mtsk tomatpuré. Fräs en stund så att puréns smaker verkligen kommer fram.
Krydda med oregano, svartpeppar och salt.
Slå på grädde ca 3 dl ( spä med mer på slutet om det behövs)och smula ned buljongen, låt koka tills kycklingen är klar, rör ned oliver, strimlad parika och syltlök. Koka en stund, smaka av och servera!
Gör absolut ingenting om den får stå över natten innan den avnjutes! servera med ris, bulgur, couscous eller vad ni behagar!

Kalisas opexi!
Svara med citat
  #2  
Gammal 2008-10-31, 21:57
nilams avatar
nilam nilam är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 2 216
Standard Sv: hett och gott!

Jag har gjort något liknande men istället för vitlöksklyftor och chilipuré och tomatpuré har jag använt en burk sweetchili inlagda vitlöksklyftor med lag från Ridderheim... mmm, riktigt god rätt med sting!!!

Malin
Svara med citat
Svara

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 18:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT