![]() |
|
#21
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#22
|
|||
|
|||
|
Citat:
Lät ju mysigt Men visst , det är sant det du skriver. Fast kulglass vågar iaf inte jag äta...Jag har blivit ganska feg sen jag blev sjuk. Denna gången åt jag faktiskt ingen kyckling alls. Det ÄR tråkigt att tänka sig för, men på samma gång tänker jag om det är värt att äta just det OM jag skulle bli sjuk. Och svaret är detsamma NEJ! Jag får väl kanske köra på whiskey på kvällen Tack, min sambo är bättre nu, såpass bra att han åkte till sitt sommarställe på en ö i skärgården, med risk att få MASSA fästingar på sig![]()
|
|
#23
|
||||
|
||||
|
Ponika,
jag tror att säkraste sättet att INTE bli magsjuk är att gå in i köket och titta i grytorna. Där finns säkraste utbudet! Det är den maten man har planerat för dagen och hoppas på att gästerna tycker att den är tillfyllest. Och den brukar den vara. Den äter familjen själva av. Birgitta, som gillar tavernor som visar köket och matgrytorna. |
|
#24
|
||||
|
||||
|
Skönt att han är på bättringsvägen. Förstår att du vill vara försiktig. Efter en svår infektion blir ju de allra flesta lite mer varsamma. Vissa livsmedel finns ju också mer kända risker med även om salmonella, shigella, campylobacter kan dyka upp även här hemma. Jag gillar långkoken och den traditionella grekiska maten som det borde vara mindre risker med än grillat och snabbmat men ändå blev jag sjuk en gång. Smittkällan kan finnas på så många ställen så det kan vara svårt att skydda sig. Däremot är det vetenskapligt bevisat att en whiskey eller raki före maten eller vid någon annan tidpunkt inte gör någon som helst nytta för att förebygga maginfektionder om den tas invärtes. I måttliga kan det ju vara trevligt ur en annan aspekt.
![]() Eva |
|
#25
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
#26
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ja det är ju svårt att skydda sig från detta, man måste (och vill ju) äta deras goda mat! Nja, det med whiskey hoppar jag nog över, för det gillar jag inte. Kan ta en San Fransisco på Prime Fast bara en, med tanke på attjag ju har diabetes. Så då får jag ju oftast be om sallad ist för pommes el ris, och det är ju inte lika gott (älskar potatis i alla former) Så det med maten är ju lite kruxigt för mej som gillar en stor tallrik med mat på med alla tillbehör
|
|
#27
|
||||
|
||||
|
Ja en traditionell grekisk måltid kombinerar ju gästerna själva. Allt på tallriken är inte det traditionella grekiska sättet att äta. Många rätter som sätts ihop till en måltid är en grekisk lunch eller middag.
Eva |
|
#28
|
||||
|
||||
|
Vi äter allt de serverar i Grekland, och det är sällsynt att vi får några känningar av maten.
Dock råkade sambon ut för dåligt tillredd kyckling på Santorini för ett par år sen, hon var riktigt risig i ett par veckor pga Campylobacter... ![]() Men, det är ju inget unikt för Grekland, man kan råka illa ut även i Sverige. Jag har rest ett antal gånger till Indien i jobbet, och där kan man verkligen bli magsjuk. Uttrycket "Delhi-belly" finns av en anledning... Och det är inte bara bakterier, utan och de annorlunda kryddorna som ställer till det. Jag vet... Tillägg: vi tar aldrig någon slags tabletter ( inte ens whiskey...) i förebyggande syfte. Senast redigerad av Mats Fredsson den 2012-07-23 klockan 21:31. |
|
#29
|
|||
|
|||
|
Vi tar Trevis vid varje måltid och det märks STOR skillnad om man glömmer att ta dem. Med Trevis - lugn och fin mage, inga problem vad man än äter, kyckling, glass, skaldjur etc. Utan Trevis - nja - lite problem kan dyka upp, utan att nämna några vidare detaljer.
En Resorb per dag är också bra om man har svettats mycket. |
![]() |
| Ämnesverktyg | |
| Visningsalternativ | |
|
|