#1
|
|||
|
|||
hemkommen från parga
hej alla vi är nyss hemkomna efter kombi resa lefkas/parga .Vi trivdes toppen bra och bodde på byzantio hotell vid valtos stranden .De som kommer efter oss hoppas jag får lite svalare än veckorna vi varit,mysiga promenader bland oliv lundar och annat var bara att glömma då termotern var 40+ vissa dagar.Kan verkligen rekomendera resturang sakis uppe på höjden i parga det var nog här uppe vi trivdes bäst.Det var otroligt mycket folk runt hamnen på kvällarna och barerna som försöker överösta varandra var ganska jobbigt tycker jag men det passar säkert andra//micke 63
|
#2
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
lungt å skönt på sakis+bra priser
|
#3
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
- det er nesten bare såvidt jeg våger å si det.....
...men v i fikk ikke spesielt god mat på SAKIS faktisk, ble skuffet fordi "alle" skryter av stedet Deres husets vin er den dårligste jeg har smakt...så??? Men hyggelig service fikk vi -det ble likevel med e t t besøk for oss, kveldens middag er jo viktig Vi var ellers veldig godt fornøyd med maten vi spiste i Parga |
#4
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Ja jag längtar till 10 september! 40 grader kan inte vara nådigt! Olivlundarna gav väl lite svalka ändå?
Sakis ligger så fint. Jag trivs också bäst där omkring. Servicen är i topp men vinet...nja...bättre har jag druckit. Vi beställde husets röda. Iskallt och med en pikant smak av kylskåp! Vi kanske bara hade otur? Solnedgången där uppe går däremot inte av för hackor! Jenny- som längtar efter saganaki och Anthoussas goda fasolakia! |
#5
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
Vi testade bara det vita vinet som vi tyckte var helt ok.Testa gärna pork in earthen pot.En gryta med fläskkött potatis vittvin feta ost lök eller stifadon som också var kanon,//micke
|
#6
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Citat:
Stort omslag för kroppen men de blir skönt med värme . Blir de så varmt när vi är där så blir det en semester som " bara vara" . Blir säket bra de oxå efter ja jobbat 2 sommrar i rad utan semester . Låg det någon Super Market i Valtos ? Vi ska ju bo i lgh 3 pers så nog behövs det handlas . Åh så mysigt få sitta ute och äta frukost med hela Valtos sköna vy ut mot havet. På tal om havet så är säkert havet mkt uppvärmt nu samt många morgon tidiga simmturer blir det. Hur många grader tror du det va i havet? Nu står vår nedräknare på 19 dagar samt vilken skön känsla , snart ligger vi på en solig varm strand och slappar Birgitta |
#7
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
Hej birgitta har för mig att du sa att du skulle bo på ionian isåfall har du kanske 200 meter till 2st super markets på valtos samt nära till parga stad `bara`backen kvar upp till gamla stan.Det var varmt ivattnet kanske 25grader så det svalkade lite än, fast det var betydligt svalare här än det var på lefkas så ha en trevlig resa ni som har den kvar att se fram emot.//micke
|
#8
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Citat:
Ett tidigt morgon dopp är ett måste , 25 gr är perfekt. Birgitta med 18 dagar kvar |
#9
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
Hmmmm - att termometern slår i topp under runt slutet juli och början av augusti får man nog räkna med men visst är det jobbigt!! Speciellt om luftfuktigheten dessutom är riktigt hög. Föredrar själv att åka i början av september. Då har även alla italienare och grekerna själva slutat sin semester. Jag lovar dig att det är skillnad som natt och dag runt hamnområdet. Kul att du tyckte om Parga.
Åker snart tillbaka. Vi ska fira vår 1-åriga bröllopsdag där. Gifte oss hos borgmästaren i Parga förra året (efter 24 års funderande..) Karin |
#10
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
Kari! Äntligen en till! Jag har länge funderat på vad som är så speciellt med Sakis..!?!?
Personligen äter vi aldrig där. Har givit det två chanser under våra vistelser i Parga men har blivit lika besviken varje gång. Så visst vågar man säga vad man tycker! Karin |
#11
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Grattis!
|
#12
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
|
#13
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Citat:
Eva |
#14
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
Citat:
Karin Senast redigerad av karin.w.t den 2012-07-26 klockan 11:49. Anledning: Felstavning |
#15
|
|||
|
|||
Sv: hemkommen från parga
Lekfas + Parga i kombination känns lyckat, 10 år seda vi var på Lefkas, men vill gärna åka dit igen
Nu är även jag hemkommen och positiv till Parga. Det var så mysigt där med alla gränder. MEN även vi drabbades av högtrycksryggen som sveper över Medelhavet..det var varmt...det var bada, bada o bada som gällde hela tiden - mer orkade man inte...i fredags var det extremt hög luftfuktighet så på kvällen när vi var o åt middag, reste sig folk o gick en vända för att försöka få svalkat ner sig lite, men omöjligt. Vi åker alltid under juli el augusti då vi har skollov att rätta oss efter, men har inte haft så här varmt tidigare....men man ska inte klaga På badbåten till Lichnos pratade vi lite med "kaptenen" som berättade att antalet turister i Parga är ungefär detsamma som tidigare, till skillnad mot ute på öarna. Skandinaviska turister minskar medans antalet turister från bl a Serbien, Ukraina o Kosovo ökar...tyvärr är det inte en köpstark turistskara vilket medför minskade intänkter, o detta är ju inte bra för dem. Sakis gillade vi och det klart mest prisvärda av de restauranger vi besökte under veckan. God mat och - som alltid - trevlig service o personal. |
#16
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Citat:
- for det er faktisk sjelden vi har fått mat vi har blitt så skuffet over som vi ble den kvelden på Sakis og det skyldes ikke b a r e at forventningene var høye. Det begynte bra med en velkomst ouzo, men... Foruten udrikkelig husets hvitvin, fikk vi varmt hvitløksbrød som så fristende og godt ut, men... som viste seg å være så s e i g t at det nesten ikke kunne tygges - om det var varmet opp igjen flere ggr, eller brødet var gammelt er vanskelig å si ? På en PIKILIA for to - fikk vi en gemista ( tomat) med smakløs og kladdete ris. - fritert squash og grillet paprika som var god - tzatsiki som var ok - en liten tiropita, ganske ordinær - noen båter poteter fra ovnen som var gode - en mix grill hvor lamme"koteletten" var uspiselig ( det lille som var av kjøtt var s e i g t), et stykke kyllingfilet som var tørrere en vanlig, men ganske ok. Pølse som ikke var i nærheten av de greske pølsene vi bruker å få og liker så godt, og en bifteki som var ganske ordinær. Ingen kom og spurte om det smakte, men.. da vi gjorde tegn til å ville betale, kom en hyggelig servitør, jeg syntes han så litt beklemt ut, som om han visste at vi ikke hadde fått bra mat ( innbilning kanskje ) Han ville gjerne gi oss kaffe, eller mer ouzo "på huset", men vi sa nei takk til det, da skrev han bare "19 euro" på papirduken, det var regningen! M y e for pengene dersom det hadde vært et så godt måltid som vi bruker å få |
#17
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Låter jättetrist. Ibland blir det ju så med populära tavernor. Det här är ju en gammal taverna och kanske är det inte sammma kockar eller gummor som står vid grytorna längre. Är ju ett antal år sedan jag var där. Har också besökt tavernor som andra rekommenderat och blivit väldigt besviken.
Eva |
#18
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Intressant. Kom själv hem i måndags och noterade många tomma solstolar på Valtos. Enligt Apollo guiden är det fullt, svenskar föredrar Lefkas, och Svennar Parga. Det som framförallt minskat är den grekiska turismen. Positivit med Parga var annars att de skandinaviska turisterna inte var i majoritet.
|
#19
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Citat:
Eva |
#20
|
||||
|
||||
Sv: hemkommen från parga
Parga generellt utmärkte sig inte med den godaste maten jag ätit i Greklan (smaken är som baken och kan inte diskuteras). Däremot var det intressant att notera hur olika man hantera "klagomål". På Filomania, den italienska nära Sakis taverna, var vi tre personer som konstaterade att det var något fel på vissa feta-bitar i Xoriatiken. När vi påtalade detta för "hovmästarinnan" fick vi till svar att det var ur samma paket, att det inte var något fel. Och eftersom det inte var något fel enligt henne var det knappast någon mening att byta till en nya Xoriatikis.
Två kvällar senare beställd vi skordalia på Sodis, vid hamnen, jisses vilken sörja, som måste varit gjord på pulvermos = klister. Påkallade uppmärksamheten att det var något fel. Positiv respons - would you like something else instead, and of course no charge. Helt annan attityd, som gör att jag hellre går tillbaka till Sodis än Filimania. Flera tavernor tog betalt för bröd vi avbeställt det och det hände flera gånger att vi blev debiterade saker vi inte hade beställt. Det var lite trist, det har jag inte tidigare varit med om så ofta. |
|
|