#1
|
||||
|
||||
Pinnekött
Appropo lamkött så har jag nu varit hemma i Norge och fått tag i pinnekjött, änligen! Så nu blir det lamkött på norsk vis med rotmos till helgen, mmm! Som tur är gillar min sambo också detta - så att det ngn gång går att få till en god måltid. Vi har försökt bjuda våra svenske vänner på pinnekött, men det du..... det gick inte ner Det är ju julmat mest kanske, men när man är sugen så gäller inga gränser. God helg! Johanne
|
#2
|
|||
|
|||
Sv: Pinnekött
...pinne-kjött?? Låter intressant,vänligen förklara....
Skär man de i skivor och trär upp de på en pinne, eller?? Mikke |
#3
|
|||
|
|||
Sv: Pinnekött
Citat:
http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel55.asp |
#4
|
|||
|
|||
Sv: Pinnekött
Ok, förstår...Tack Xristina!
Mikke |
#5
|
||||
|
||||
Sv: Pinnekött
Vi brukar lägga lammrevbenen i en gryta och täcka upp med vatten till över björkepinnarna - som vi kapat i lagom storlekar så att de passar i grytan - sen skall det dampkoka. När köttet är klart bruka vi lägga lammrevbenen under grillen i ugnen några minuter och servera med rotmos som passar perfekt. Det brukar bli gott, men som Xristina säger är det inte allas favorit. Man får nog vänja sig kanske. Men vi ser framemot en god måltid i helgen i allafall Johanne
|
#6
|
|||
|
|||
Sv: Pinnekött
Kos dere masse, Johanne! Er sikker på at det smaker alldeles utmerket!!! Og du lager det jo akkurat som de fleste nordmenn!
|
|
|