Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Off Topic > Mat & Dryck (ej grekisk)

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2006-01-12, 20:15
jo-hannes avatar
jo-hanne jo-hanne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2005
Ort: Varberg
Inlägg: 21
Standard Pinnekött

Appropo lamkött så har jag nu varit hemma i Norge och fått tag i pinnekjött, änligen! Så nu blir det lamkött på norsk vis med rotmos till helgen, mmm! Som tur är gillar min sambo också detta - så att det ngn gång går att få till en god måltid. Vi har försökt bjuda våra svenske vänner på pinnekött, men det du..... det gick inte ner Det är ju julmat mest kanske, men när man är sugen så gäller inga gränser. God helg! Johanne
Svara med citat
  #2  
Gammal 2006-01-12, 21:29
Mikke Mikke är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Lamberget-Kallsta.......
Inlägg: 2 198
Standard Sv: Pinnekött

...pinne-kjött?? Låter intressant,vänligen förklara....
Skär man de i skivor och trär upp de på en pinne, eller??
Mikke
Svara med citat
  #3  
Gammal 2006-01-13, 07:28
xristina xristina är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 454
Standard Sv: Pinnekött

Citat:
Ursprungligen postat av Mikke
Skär man de i skivor och trär upp de på en pinne, eller??
Mikke
Pinnekjøtt er ribbena til sauen/lammet, og man får de "naturelle" eller røkt. Disse skal kokes i en stor kjele/kasserull og i bunnen skal det helst ligge bjørkepinner som kjøttet skal plasseres på. Serveres med kålrabistappe(!)/rotmos og vossakorv (en spesiell pølse/korv), og brukes hovedsaklig til julemat i Norge. Ikke min favoritt, men mange andre sin!

http://www.matoppskrift.no/sider/artikkel55.asp
Svara med citat
  #4  
Gammal 2006-01-13, 08:38
Mikke Mikke är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Lamberget-Kallsta.......
Inlägg: 2 198
Standard Sv: Pinnekött

Ok, förstår...Tack Xristina!
Mikke
Svara med citat
  #5  
Gammal 2006-01-13, 15:40
jo-hannes avatar
jo-hanne jo-hanne är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2005
Ort: Varberg
Inlägg: 21
Standard Sv: Pinnekött

Vi brukar lägga lammrevbenen i en gryta och täcka upp med vatten till över björkepinnarna - som vi kapat i lagom storlekar så att de passar i grytan - sen skall det dampkoka. När köttet är klart bruka vi lägga lammrevbenen under grillen i ugnen några minuter och servera med rotmos som passar perfekt. Det brukar bli gott, men som Xristina säger är det inte allas favorit. Man får nog vänja sig kanske. Men vi ser framemot en god måltid i helgen i allafall Johanne
Svara med citat
  #6  
Gammal 2006-01-13, 18:07
xristina xristina är inte uppkopplad
Banned
 
Reg.datum: feb 2005
Inlägg: 454
Standard Sv: Pinnekött

Kos dere masse, Johanne! Er sikker på at det smaker alldeles utmerket!!! Og du lager det jo akkurat som de fleste nordmenn!
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 11:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT