Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Kafé Kalimera

Svara
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
  #1  
Gammal 2017-10-12, 18:15
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Vispgrädde

Vi letar efter riktig grädde i Grekland, men lyckas inte att hitta. Vi köper något 35% - igt. Som ser ut att vara grädde. Idag gjorde vi Janson, ganska ok, men vi skulle vilja ha riktig grädde. Någon som vet ?
Svara med citat
  #2  
Gammal 2017-10-12, 22:25
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: Vispgrädde

Att det kan vara knivigt med vispgrädde, det vet jag. Men, hur sjutton fick ni tag i riktig ansjovis? I Grekland?
Mission impossible, enligt min enkla mening. Men, jag anar att svaret också är enkelt...

Senast redigerad av Pnyx den 2017-10-12 klockan 22:35.
Svara med citat
  #3  
Gammal 2017-10-12, 22:34
Netwolfs avatar
Netwolf Netwolf är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jul 2005
Ort: Göteborg
Inlägg: 11 932
Standard Sv: Vispgrädde

Å ja blir mer förvånad att man överhuvudtaget lagar Jansson i Grekland. Jag menar. Det är ju inte ens jul!
Svara med citat
  #4  
Gammal 2017-10-12, 22:39
Kajjas avatar
Kajja Kajja är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2015
Ort: Jönköping
Inlägg: 3 889
Standard Sv: Vispgrädde

Citat:
Ursprungligen postat av Netwolf Visa inlägg
Å ja blir mer förvånad att man överhuvudtaget lagar Jansson i Grekland. Jag menar. Det är ju inte ens jul!
Vi gör hellre en Karlsons, byter ut ansjovisen mot grönmögelost..året runt👌
Svara med citat
  #5  
Gammal 2017-10-12, 22:40
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: Vispgrädde

Citat:
Ursprungligen postat av Netwolf Visa inlägg
Å ja blir mer förvånad att man överhuvudtaget lagar Jansson i Grekland. Jag menar. Det är ju inte ens jul!
Jul? Aldrig hört talas om... I min lilla värld käkar man Janzon till kräftorna. Alltså är oktober nära nog.
Svara med citat
  #6  
Gammal 2017-10-13, 10:49
ciakoohlers avatar
ciakoohler ciakoohler är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Bjuv
Inlägg: 1 007
Standard Sv: Vispgrädde

Jag tänker pröva "Karlsson" ,det låter jättegott
Svara med citat
  #7  
Gammal 2017-10-13, 21:03
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Sv: Vispgrädde

Ansjovis tar vi med hemifrån, så enkelt var det. Liksom att vi packar med sillburkar. Allt lindas med tidningspapper o kylklamp i incheckningsbagaget. Det är helt underbart att efter några veckor i Grekland, ta fram en sillburkar o göra en äggmacka med sill. När man är nere som vi i några månader känns det lyxigt.
Svara med citat
  #8  
Gammal 2017-10-13, 21:06
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Sv: Vispgrädde

När man lever på en segelbåt så är ugnsmat det enklaste att göra. Men vispgrädde eller något liknande hittar vi inte. Kemikalieersättningar finns, men det vill vi inte ha
Svara med citat
  #9  
Gammal 2017-10-14, 00:30
LaRose LaRose är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 753
Standard Sv: Vispgrädde

Har för mig att jag köpt tysk (eller möjligen holländsk) riktig grädde på Rhodos. Något annat; när man bakar och ska ha vispad grädde så köper man den kilovis, vispad på konditori. Den liknar mer innehållet i våra kokosbollar, så det är inte ren grädde. Har dock aldrig lyckats få reda på vad den består av. Kanske lika bra att inte veta.
Svara med citat
  #10  
Gammal 2017-10-14, 20:52
Frappes avatar
Frappe Frappe är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2005
Ort: Norra Sthlm, Nea Makri/ Nea Pendeli Athens Grekland
Inlägg: 1 712
Standard Sv: Vispgrädde

Jag köper denna http://greece.fage/kremes-galaktos-k...krema-galaktos

Deras filmjölk är även god!

Camilla
Svara med citat
  #11  
Gammal 2017-10-14, 21:35
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Sv: Vispgrädde

Citat:
Ursprungligen postat av Frappe Visa inlägg
Jag köper denna http://greece.fage/kremes-galaktos-k...krema-galaktos

Deras filmjölk är även god!

Camilla
Precis den använde vi igår, men inte hade den mycket med komjölk att göra. Tyvärr klarar jag inte att läsa vad den innehåller.
Det vi söker är grädde som kommer från mjölk.
Svara med citat
  #12  
Gammal 2017-10-15, 05:34
LaRose LaRose är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 753
Standard Sv: Vispgrädde

Spizeman, det står att det är "grädde av mjölk", 35%-ig fetthalt med förtjockningsmedel carragenan (hu!). När man tar bort det naturliga fettet, så får man lägga till annat skräp, för att den ska få tillbaka konsistensen. Inget annat konstigt står i innehållsförteckningen, faktiskt. Men jag förstår att du inte ens trodde det var grädde. Jag har tyvärr inte smakat den där sorten.
Svara med citat
  #13  
Gammal 2017-10-15, 15:04
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Sv: Vispgrädde

Citat:
Ursprungligen postat av LaRose Visa inlägg
Spizeman, det står att det är "grädde av mjölk", 35%-ig fetthalt med förtjockningsmedel carragenan (hu!). När man tar bort det naturliga fettet, så får man lägga till annat skräp, för att den ska få tillbaka konsistensen. Inget annat konstigt står i innehållsförteckningen, faktiskt. Men jag förstår att du inte ens trodde det var grädde. Jag har tyvärr inte smakat den där sorten.
Då är det precis som jag trodde. Carragen har inte så värst mycket att göra med grädde. Därav både smak o konsistens. Vi gillar att göra gratiner o liknande rätter, men vill göra det på naturlig mjölk/grädde.
Svara med citat
  #14  
Gammal 2017-10-15, 18:36
Didi-san Didi-san är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2015
Inlägg: 135
Standard Sv: Vispgrädde

Karragenan är en vanlig tillsats även i svenska mejeriprodukter, den 36%-iga vispgrädden med lite längre hållbarhet (paketen har skruvkork) har tillsats av E407 = karragenan för att grädden ska "hålla ihop" och gå att vispa.
Svara med citat
  #15  
Gammal 2017-10-16, 00:51
LaRose LaRose är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 753
Standard Sv: Vispgrädde

Ja visst är det så, Didi-san. Men här kan vi i alla fall välja den fullfeta, 40%-iga. Mums!
Svara med citat
  #16  
Gammal 2017-10-16, 08:26
Didi-san Didi-san är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2015
Inlägg: 135
Standard Sv: Vispgrädde

Citat:
Ursprungligen postat av LaRose Visa inlägg
Men här kan vi i alla fall välja den fullfeta, 40%-iga. Mums!
Svara med citat
  #17  
Gammal 2017-10-16, 13:15
Pnyx Pnyx är inte uppkopplad
 
Reg.datum: maj 2008
Ort: Stockholm
Inlägg: 410
Standard Sv: Vispgrädde

Citat:
Ursprungligen postat av LaRose Visa inlägg
Ja visst är det så, Didi-san. Men här kan vi i alla fall välja den fullfeta, 40%-iga. Mums!


Alltså, producenterna tar bort 10% av fetthalten och lägger till ett "stabiliseringsmedel" utvunnet ur alger. För normalkonsumentens hälsa har sänkningen av fetthalten mariginell betydelse. Vofför gör di då på dette viset? Sannolikt därför att hållbarheten förlängs; något som livsmedelsindustrin alltid strävar efter, men som ofta ger oss sämre produkter. Som, sedan länge, notorisk läsare av innehållsförteckningar, är jag så in i h-e trött på alla sk-tprodukter i hyllorna!
Svara med citat
  #18  
Gammal 2017-10-16, 16:22
LaRose LaRose är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 753
Standard Sv: Vispgrädde

Håller fullständigt med dig, Pnyx! Men idag vet väl alla, att fullfeta och inte light är hälsan för människor? Så vad gäller den, kan vi mumsa i oss bra fetter bäst vi vill (om vi inte samtidigt äter en massa kolhydrater).
Svara med citat
  #19  
Gammal 2017-10-16, 22:28
Spizemans avatar
Spizeman Spizeman är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jan 2014
Ort: Gislaved
Inlägg: 800
Standard Sv: Vispgrädde

Jag ville inte starta en diskussion om vad som är hälsosamt eller inte. Min synnerligen enkla fråga vara. Finns det grädde gjord av komjölk i Grekland?
Svara med citat
  #20  
Gammal 2017-10-17, 00:58
LaRose LaRose är inte uppkopplad
 
Reg.datum: jun 2011
Inlägg: 753
Standard Sv: Vispgrädde

Och svaret tycks vara ja, men inte utan karragenan.
Svara med citat
Svara


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 19:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT