#36
|
||||
|
||||
Sv: Saluhallen i Chania
Jeg har tre halve lammehoder i fryseren, saltet og røkte og klare til å kokes, rester etter høstens produksjon. Vi er en gjeng som hvert år kjøper noen sekker med lammehoder på slaktehuset, flår skinnet av dem, salter og røker dem, og har et stor fest i slutten av november. Fantastisk godt!
På Kreta er det ikke bare lammehoder som spises, men også hodene av gjet. Jeg besøkte Niko på Ilingas beach en gang. Han lovet at hvis jeg sier fra på forhånd en annen gang, skal han skyte et par av de halvt ville gjetene sine, og servere hodene tilberedt på kretisk vis. Grillede lammehoder kan forresten finne svært mange steder i Hellas hvis man ikke bare holder seg til turist-tavernaene. Også midt i Rethymnon sentrum kan man få servert dem, hvis man ønsker. De samme stedene har som regel også en av mine favoritter, kokoretsi, som er en annen rett som mange nordboere aldri tør smake. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|