#1
|
||||
|
||||
Kreta. Dag 1 och 2. Heraklion. Zaros. Eleonas.
I tisdags eftermiddag sa vi adjö till Grekland. Efter en lång natts färd mot dag sa vi Kalimera till Kreta. Vi lämnade Rhodos kl 16.00, och anlände till Heraklion kl 06.00 igår morse. Under båtresan la båten till på Chalki, Karpathos, Kassos, samt Sitia, innan vi kom fram till Heraklion.
Vi såg solen går ner i havet. Det var fint. När vi lämnade Karpathos gick vi och la oss och sov. Vi sov faktiskt ganska gott i vårt lilla hörn under trappan. När vi kom fram till Heraklion åt vi medhavd frukost på bussterminalen. Sedan gick vi upp till Litsa på Avis för att hämta vår bil. Vi hyr alltid av henne när vi är på Kreta. Hon är supertrevlig. Som gammal stamkund fick vi en Golf turbo till priset av en liten bil. Tack snälla Litsa! Efter någon timmes körning upp i bergen kom vi fram till hotellet som vi hade bokat. Där väntade en annan slags säng, än den vi hade haft natten innan. Badrummet fick också godkänt. Vi bor uppe i bergen, bland rovfåglar och tystnad. Här hörs inte ett enda motorfordon. Utan att tveka kan vi utnämna detta till det bästa boende vi någonsin haft. Här finns allt, och då menar jag verkligen allt. Att ligga i poolen och blicka upp över de vackra bergen är säkert vackert. Men det har vi inte gjort ännu. Vi bor i ett eget hus med alla tänkbara faciliteter. Skulle vi mot förmodan få tråkigt kan vi titta på dvd-filmer på platteven. Skulle vi frysa är det bara att tända en brasa. Magiskt är bara förnamnet. Kort sagt så har vi funnit vårt Shangri-La. I den lilla ”byn” finns en förstklassig taverna som serverar otroligt god mat. Allting utom ölen är lokalproducerad. När vi beställde lunch igår kom denna korg in. Brukligt är ju annars att man får in bröd, olivolja och vinäger. Inte här inte. Korgen innehöll yoghurt (godaste vi ätit), oliver, tomatröra och olivolja, egenproducerad så klart. Produkterna vilade på en bädd av nyplockad salvia och rosmarin. Kryddorna som används i maten växer utanför tavernan. Bland annat jättelika rosmarinbuskar. När vi ätit klar vår lunch bjöds vi på två olika efterrätter, och en karaff Rakomelo. Middagen i går kväll var ännu bättre än lunchen. Vi kommer troligen gå upp några kilo under vår vistelse här. Maten är som sagt grymt god. För att inte tala om frukostbuffén. Att apelsinjuicen är färskpressad är givet, ville man inte ha det kan man pressa sin egen juice, det var bara att välja vilka frukter man önskar sig. Idag har vi tagit det ganska lugnt, det är liksom därför vi är här. Till alla er två eller tre på Kalimera som är intresserad av fåglar kan jag berätta att tre kilometer från hotellet finns en ganska stor sjö, med massor av fåglar. Där var vi idag. Bland mycket annat såg vi massor med vitögda dykänder. Runt sjön finns träd, buskar och vass. Perfekt. Nu ska vi sätta oss på balkongen och planera för morgondagen. PS. Temperaturen låg idag kl 14.00 på 33 grader. Senast redigerad av Kalimera den 2012-09-27 klockan 16:33. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|