![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej
Det närmar sig med stormsteg, vår stora grekiska 125 årsfest! Nu tänkte jag att lite matkunniga personer här kunde ge ris eller ros till komponeringen av mat. Tanken är att det ska vara lite meeze över det hela. Fast man får hämta på bänken. Här är vad jag tänker bjuda på * Grekiskt bröd * Tzatziki * Skordialiá (vitlök- och mandeldip) * Melizánosalata (aubergineröra) * Gigantes (bönor) * Loukániko (grekiska korvar) * Moussaka både vanlig och vegetarisk * Dolmades * Grekisk sallad * Spenat- o fetaostpaj * Pastitsio både vanlig o vegetarisk * Baklava * Glass * Yougurt, honung, bär mm * Kaffe Är det harmoni i detta? Nått som ska bort, nått som kan läggas till? Jag ska börja laga lite nu i påsk och lägga i frysen samt prova på rörorna (inte tzazikin, den kan jag göra i sömnen) för att se om de är goda. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|