Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2013-03-20, 11:12
Mysans avatar
Mysan Mysan är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2006
Ort: Växjö
Inlägg: 322
Standard Balans? Goda råd?

Hej
Det närmar sig med stormsteg, vår stora grekiska 125 årsfest!

Nu tänkte jag att lite matkunniga personer här kunde ge ris eller ros till komponeringen av mat. Tanken är att det ska vara lite meeze över det hela. Fast man får hämta på bänken.
Här är vad jag tänker bjuda på
* Grekiskt bröd
* Tzatziki
* Skordialiá (vitlök- och mandeldip)
* Melizánosalata (aubergineröra)
* Gigantes (bönor)
* Loukániko (grekiska korvar)
* Moussaka både vanlig och vegetarisk
* Dolmades
* Grekisk sallad
* Spenat- o fetaostpaj
* Pastitsio både vanlig o vegetarisk
* Baklava
* Glass
* Yougurt, honung, bär mm
* Kaffe

Är det harmoni i detta? Nått som ska bort, nått som kan läggas till? Jag ska börja laga lite nu i påsk och lägga i frysen samt prova på rörorna (inte tzazikin, den kan jag göra i sömnen) för att se om de är goda.
Svara med citat
 

Ämnesverktyg
Visningsalternativ

Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 06:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT