#1
|
||||
|
||||
Ouzokokta champinjoner
Ouzo smakar inte alls lika gott hemma som i Grekland.
Vad gör man då med en medhavd flaska Plomari hem? När vi var i Katapola på Amorgos i höstas blev jag erbjuden en lätträtt på ett cafe. Det var champinjoner kokta i ouzo. Rätten var underbar, så det var anledningen att vi köpte en flaska på senaste resan. Och idag har jag tillrett min egen. Smaken är underbar! Äter den i afton tillsammans med en krämig kycklingfile från ugnen är det tänkt. Så här gjorde jag: Stekte 250 gram champinjoner lätt i olivolja. Därefter hällde jag i 1 dl ouzo samt kryddade med timjan och rosmarin från Naxos. Lite svartpeppar samt havssalt från lokal producent (getaherde) från Loutro. Jag lät det småkoka i 15 minuter. Då hade ouzon kokat in. På slutet kastade jag i lite gröna oliver. Nu blev det en hel del ouzo över, men eftersom både Arne och jag är lätt förkylda, så tar vi ett glas var imorgon. Ouzo lär ju bota allt! Birgitta. |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|