#1
|
||||
|
||||
Galet goda lammkotletter
Det grekiska köket är oerhört mångfacetterat, och det är synd att inte alla känner till det. Det finns överraskande god och kulinarisk grekisk mat. Det gäller bara att hitta den. Och det gäller att våga prova. Tavernor och restauranger i turistområdena har oftast menyer med mat som de tror att vi turister vill ha, som moussaka och souvlaki. Men hemma i sina egna kök, och på lokalbefolkningens favoritrestauranger, äter grekerna andra rätter.
Det finns vissa maträtter som jag nästan aldrig beställer in om jag inte vet att restaurangen är riktigt bra, och det är bland annat moussaka, souvlaki, stufffed tomatoes - och inte minst lammkotletter. När vi är på Santorini och bor på Honeymoon Beach Hotel, och Julia säger: ikväll blir det moussaka på menyn , då beställer vi det. Vi vet att Julia lägger en hel dag på att laga moussaka och vi vet att den är supergod. På bilden ovan ser ni de godaste lammkotletter jag någonsin ätit. Jag hade ätit på den restaurangen (Rhodos) flera kvällar, och allt var fantastiskt gott, och därför ”vågade” jag beställa in lammkotletter. Röran till vänster är en fetaoströra och pommesen är hemmagjord och mycket god. Brukar ni, som jag, undvika så kallade Greek specialties, som moussaka, souvlaki, stufffed tomatoes och lammkotletter? |
Ämnesverktyg | |
Visningsalternativ | |
|
|