#1
|
||||
|
||||
Ny kokbok
Har hittat en suveränt bra och ny bok som heter GREKLAND - Mediterrana delikatesser med ISBN 978-3-8331-4466-0. Förlaget är h.f.ullmann och omslaget är med dov mörkblå bakgrund och med bl a ett färskt fikon. Formatet är på höjden som en A4 och lite bredare än dito. Ett 10-tal grekiska kockar och konditorer har medverkat och deras namn står längst ner på varje sida där deras recept presenteras.
Den finns inte med i årets bokreakataloger men i Akademibokhandelns fysiska butik (Nova Lund) finns det för 89 kr och på Coop Forum i Burlöv finns den för 129 kr. Går inte att hitta via nätet vare sig med Pricerunner, Bokus eller AdLibris. Varje recept presenteras överskådligt över 2 sidor och är rikt illustrerad med bilder steg-för-steg samt även markering med * - *** beroende på svårighetsgraden. Även förberedelse- och tillagningstid anges. Vid varje recept får man också berättat för sig om grekisk kultur, varför moussaka heter moussaka etc. Vet ni förresten hur många gånger man ska slå en bläckfisk för att den ska bli mör? Jo, 44 gånger mot en mur eller klippa så blir den lagom mjuk Rekommenderas varmt! //Zanét |
|
|