#1
|
||||
|
||||
Lamm!
Nu är lammet klart som jag ska ha med på knytkalas i morgon.
2 kg lammgrytbitar med ben Blanda en marinad av: 2 dl olivolja 1-2 citroner, pressa men släng med klyftorna också 1-2 gula lökar 5 vitlöksklyftor, hacka grovt 1 knippe Rosmarin, färsk 2 mtsk oregano Havssalt efter behag Svartpeppar häll över lammbitarna och låt marinera ett dygn, knåda köttet emellanåt Häll allt i en form, slå på vatten men täck inte köttet helt. Det ska få lite stekyta i ugnen. Smula ned en buljongtärning och ställ in i ugnen. Börja på 225 grader tills köttet fått lite färg. Vänd runt bitarna och låt koka på 175 grader. Efter ca 1,5 timme vänder ni ned hackad savojkål, låter koka i 20-30 minuter till. Sist vänder man ner finhackad färsk dill. |
|
|