![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Ett riktigt gott recept som är äkta grekiskt. Den smakar så grekiskt och fick den av en som är grek.
225-250 tills den får en gyllenbrun färg i ugnen fillodeg 1 pkt spenat 400-500 g gul lök 1 st krossade tomat (en burk 200 g) vegetas (krydda) salt o peppar smör 3 msk olja fetaost mjölk Stek purjolök,lök,spenat i olja krydda sedan efter smak. Lägg i tomat, smör och ost låt det sjudas ett par minuter Lägg hälften av degen i en braspanna/långpanna varva bladen med olja .Lägg i smeten och gör samma med den andra degen. Häll mjölk över så allt blir fuktigt och skaka till så mjölken täcker och rinner ner längs kanterna. Mängden mjölk ni tar i är på en höft som ni själv märker hur mkt som går åt.Den ska ju ej bli för våt. En god rätt som räcker till minst 5 och är så mäktig. Billig och bra sen att lägga in i frysen. Birgitta 63 |
|
|