#1
|
||||
|
||||
Timjan- köttgryta
Apropå Uffes favoritkrydda kommer här min favorit i repsris (kan vara publicerad tidigare, kommer inte ihåg)
ca 4 personer: 1 kg fransyska i grytbitar (kan med fördel bytas ut mot lamm) 1-2 gula lökar i grova klyftor 3-4 vitlökslyftor grovhackade 2 kanelstänger 2 lagerbad 2-3 mtsk topmatpure 1-2 tsk chilipasta 1 knippe Färsk timjan 1 mtsk torkad oregano Krydpeppar 5-6 korn (tips: lägg i en tesil så att man har koll på rackarna innan serering) 4-5 dl rött vin salt peppar 1 köttbuljontärning olivolja Bryn köttet och fräs ned alla andra ingredienser slå på rödvin och låt koka ihop så länge att köttet börjar falla sönder 1,5 timme ca. Om nödvändigt späd med lite vatten eller mer vin vartefter det kokar ihop. Smaka av och severa med klyftpotatis och nån god sallad! Kali sas orexi och trevlig helg! |
|
|