Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2009-03-27, 09:19
litentuvas avatar
litentuva litentuva är inte uppkopplad
 
Reg.datum: feb 2008
Ort: Sthlm/järfälla
Inlägg: 1 795
Standard Timjan- köttgryta

Apropå Uffes favoritkrydda kommer här min favorit i repsris (kan vara publicerad tidigare, kommer inte ihåg)

ca 4 personer:

1 kg fransyska i grytbitar (kan med fördel bytas ut mot lamm)
1-2 gula lökar i grova klyftor
3-4 vitlökslyftor grovhackade
2 kanelstänger
2 lagerbad
2-3 mtsk topmatpure
1-2 tsk chilipasta
1 knippe Färsk timjan
1 mtsk torkad oregano
Krydpeppar 5-6 korn (tips: lägg i en tesil så att man har koll på rackarna innan serering)
4-5 dl rött vin
salt peppar
1 köttbuljontärning
olivolja

Bryn köttet och fräs ned alla andra ingredienser
slå på rödvin och låt koka ihop så länge att köttet börjar falla sönder 1,5 timme ca.
Om nödvändigt späd med lite vatten eller mer vin vartefter det kokar ihop.

Smaka av och severa med klyftpotatis och nån god sallad!

Kali sas orexi och trevlig helg!
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +1. Klockan är nu 12:42.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT