![]() |
#1
|
||||
|
||||
![]()
Hej alla jag känner.
Snart är det jul och som ni kanske förstått har jag sedan länge bytt bort skinkan mot fårfiol eller en god lammstek. Nu är det så att jag är ganska trött på den jag brukar göra med med bara timjan och vitlök som krydda och vill göra något nytt i år. Jag vill alltså ha förslag på något nytt smarrigt stekrecept antingen i ugn eller i gryta. Jag har en benfri färsk stek på 1,6 kg som ska ligga i kylen 14 dagar och möras. Den kommer att serveras kall med potatisgratäng som tillbehör och kanske en god sås. Mitt önskemål är att känna mig "hemma" igen av doften, samt inte minst smaken. Mamma Katerinas är svårslagen men hon vill inte berätta hur hon tillagar den. Jag misstänker starkt någon form av tjälknöl som sedan lägges i lake en stund. Hon börjar på morgonen och den är färdig till middag dagen efter. Grekisk mat-tid känner ni säkert till. Jag tackar på förhand. //Uffe |
|
|