Kalimera Grekland

Gå tillbaka   Kalimera Grekland > Om Grekland > Mat & Dryck

 
 
Ämnesverktyg Visningsalternativ
Prev Föregående inlägg   Nästa inlägg Next
  #1  
Gammal 2010-04-08, 16:53
Charleston Charleston är inte uppkopplad
 
Reg.datum: aug 2006
Ort: Göteborg
Inlägg: 2 261
Standard lamm/fårkött importerat?

Här är en fråga som jag har tänkt ställa främst till er i Grekland boende Kalimerianer, men även andra med kunskap är förstås välkomna med svar:
När vi var på Chios i höstas och vid en beställning av mat önskade lammkotletter, så undrade servitören varför vi inte i stället valde nåt från trakten. Och upplyste om att lamm nästan alltid är importerat i Grekland. Vanligtvis från Nya Zeeland. Förutom i norra delarna av fastlandet. Jag har ju alltid ansett lamm vara en av de typiskt grekiska råvarorna, men när man tänker efter så är det ju faktiskt inte så ofta man ser just lamm (dvs får), åtminstone inte på öarna. Däremot en massa getter. Och så tänker man ju givetvis även på fetaosten, som jag tidigare ofta har kallat fårost, men det vore kanske korrektare med getost?

Alltså, kan nån reda ut det här för mej:
1. Stämmer det att lamm- och fårkött oftast är importerat (utom i norr)?
2. Är fetaost oftast (nästan alltid?) tillverkad av getmjölk?

/Thomas
Svara med citat
 


Regler för att posta
Du får inte posta nya ämnen
Du får inte posta svar
Du får inte posta bifogade filer
Du får inte redigera dina inlägg

BB-kod är
Smilies är
[IMG]-kod är
HTML-kod är av



Alla tider är GMT +2. Klockan är nu 20:09.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
KALIMERA & TA DET LUGNT