![]() |
#1
|
|||
|
|||
![]()
Här är en fråga som jag har tänkt ställa främst till er i Grekland boende Kalimerianer, men även andra med kunskap är förstås välkomna med svar:
När vi var på Chios i höstas och vid en beställning av mat önskade lammkotletter, så undrade servitören varför vi inte i stället valde nåt från trakten. Och upplyste om att lamm nästan alltid är importerat i Grekland. Vanligtvis från Nya Zeeland. Förutom i norra delarna av fastlandet. Jag har ju alltid ansett lamm vara en av de typiskt grekiska råvarorna, men när man tänker efter så är det ju faktiskt inte så ofta man ser just lamm (dvs får), åtminstone inte på öarna. Däremot en massa getter. Och så tänker man ju givetvis även på fetaosten, som jag tidigare ofta har kallat fårost, men det vore kanske korrektare med getost? Alltså, kan nån reda ut det här för mej: 1. Stämmer det att lamm- och fårkött oftast är importerat (utom i norr)? 2. Är fetaost oftast (nästan alltid?) tillverkad av getmjölk? /Thomas |
|
|